home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Προαστιακός στο Λουτράκι: Τι γίνεται με τα έργα που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από το 2020 (Βίντεο)

Στις καλένδες η ολοκλήρωση του έργου – Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στη σιδηροδρομική γραμμή Ισθμός – Λουτράκι.
Λουτράκι Προαστιακός

Η σύμβαση για το έργο της κανονικοποίησης και ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής από τον Ισθμό της Κορίνθου ως το Λουτράκι υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, με το χρονοδιάγραμμα να αναφέρει πως το έργο θα ολοκληρωνόταν σε 18 μήνες, δηλαδή ως το Δεκέμβριο του 2020.

Σήμερα, 3 χρόνια αργότερα δεν έχει ολοκληρωθεί και μέρος αυτής της καθυστέρησης φαίνεται σύμφωνα με δημοσιεύματα πως αποδίδεται σε χρόνια προβλήματα με απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών αλλά και ελλιπείς μελέτες του έργου.

Παρόλα αυτά πρόσφατα τοποθετήθηκαν οι τελευταίες τρεις σιδηροδρομικές γέφυρες που είχαν απομείνει στον σιδηροδρομικό διάδρομο Ισθμού-Λουτρακίου. Σειρά αμέσως μετά για τοποθέτηση θα πάρουν οι γραμμές, οι οποίες θα ολοκληρώσουν την σύνδεση της ιστορικής λουτρόπολης, με το δίκτυο του προαστιακού.

Εκ των πραγμάτων, πρόκειται για μια συγκοινωνιακή επανάσταση, αφού η σιδηροδρομική σύνδεση του Λουτρακίου με την Αθήνα και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αναμένεται ότι θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον τομέα της τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

Ακόμα θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας μέσω των νέων επενδυτικών ευκαιριών υπερτοπικών πόλων έλξης δραστηριοτήτων.

Μία γεύση για το σε ποια φάση βρίσκονται σήμερα τα έργα στο παρακάτω βίντεο του Γιώργου Σοφούλη (DroneDays gr):

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis