home design 800x400
home design 1170Χ320

Ποια θέματα συζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Ναύπλιο

Η εκδήλωση – συζήτηση έλαβε χώρα τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου
Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην εκδήλωση-συζήτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου αναφέρονται συνοπτικά και αφορούσαν στα εξής:

1. Η πολιτική κατάσταση

Η ανασφάλεια, ο φόβος, η ακρίβεια, το κουτσούρεμα των εργασιακών δικαιωμάτων , η φτώχια η καταστολή, ο πόλεμος δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα, από τη φτώχια, την ακρίβεια, τον πόλεμο μέχρι την καταστολή και τις υποκλοπές, ο ένοχος και οι αιτίες είναι οι ίδιες.

Είναι η πολιτική, που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, η οποία θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.

2. Η Τοπική Διοίκηση και ο ρόλος της

Οι δημοτικές αρχές κατά κανόνα ευθυγραμμίζονται με τις κατευθύνσεις της κεντρικής κυβέρνησης και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Το πέρασμα αρμοδιοτήτων στους δήμους, δίχως τη διοχέτευση αντίστοιχων κρατικών κονδυλίων, δεν μπορούσε προοπτικά παρά να οδηγήσει σε φαινόμενα όπως αυτά που συναντάμε με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα τελευταία. Αναφερόμαστε στις ιδιωτικοποιήσεις, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας με το φαινόμενο των συμβασιούχων, στο συνεχή δανεισμό μέσω προγραμμάτων όπως το «Φιλόδημος» και το «Τρίτσης» με σκοπό επιλέξιμων έργων βιτρίνας, με κριτήριο πάντα την ανταποδοτικότητα και με συνέπεια το χαράτσι στα δημοτικά τέλη.

3. Η δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπλιέων

Η δημοτική αρχή Ναυπλίου είναι υποταγμένη και υλοποιεί πλήρως τις κατευθύνσεις της κεντρικής κυβέρνησης. Εφαρμόζει με ιερή ευλάβεια κάθε πράξη που εξυπηρετεί σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Επιβάλει αύξηση δημοτικών τελών 40% σε σκουπίδια, νερό, ρεύμα.
Ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα.

Σπαταλά δημόσιο χρήμα με περιττές δράσεις, εκδηλώσεις, αναθέσεις με αδιαφανείς διαδικασίες και ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων.

Οι συνεχείς κομπασμοί για έργα που γίνονται ή που θα γίνουν δεν ξεγελούν κανένα. Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στο Δήμο είναι πάρα πολλά, σε βαθμό που κάνουν την κατάσταση οριακή.

  • Η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων όχι μόνο φόρτωσε τους δημότες με αυξημένα τέλη αλλά και δεν έλυσε το πρόβλημα αφού η πόλη του Ναυπλίου και οι τοπικές κοινότητες εξακολουθούν να είναι γεμάτες σκουπίδια.
  • Το σχέδιο πόλης έχει παραπεμφθεί στις καλένδες χρόνια τώρα.
  • Το κυκλοφοριακό στο σύνολό του με την ελλιπή σήμανση, το κακό οδόστρωμα, τις διασταυρώσεις καρμανιόλα, αποτελούν καθημερινό κίνδυνο για τους κατοίκους.
  • Η ευαισθησία για την εκπαίδευση, για σχολικά κτίρια με σύγχρονες υποδομές περιορίζεται στη χρήση κοντέινερ και στην ενοικίαση μαγαζιών για νηπιαγωγεία ξοδεύοντας μάλιστα υπέρογκα ποσά.
  • Το ενδιαφέρον για την υγεία, για την υποβάθμιση του νοσοκομείου, για τα περιφερειακά κέντρα υγείας είναι ανύπαρκτο
  • Η πλημμελής λειτουργία του βιολογικού με αποτέλεσμα τη ρύπανση του Αργολικού Κόλπου αποτελεί σημαντικό πρόβλημα και η επίλυσή του δεν πρέπει να περιορίζεται σε μια εισαγγελική αναφορά.
  • Τα οξυμένα προβλήματα στα θέματα περιβάλλοντος όπως η προστασία του υγροβιότοπου, των πηγών της Λέρνης, το πράσινο και οι ελεύθεροι χώροι ,ο Γύρος της Αρβανιτιάς αναζητούν λύσεις που η δημοτική αρχή δεν ιεραρχεί στον προγραμματισμό της.
  • Η μη διεκδίκηση της παραχώρησης του στρατοπέδου αλλά αντιθέτως η απαράδεκτη σύμβαση με το ταμείο εθνικής άμυνας φορτώνει το δημοτικό ταμείο με ένα σωρό υποχρεώσεις σε υποδομές που θα πληρώσει τελικά ο λαός.
  • Η καταχρεωμένη ΔΕΥΑΝ, η υποστελέχωση , το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης ανοίγουν το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση ενός κοινωνικού αγαθού του νερού.
  • Στον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής δεν υπάρχουν βέβαια έργα για αντιπλημμυρική, αντιπυρική προστασία και βέβαια ούτε πρόθεση για προσεισμικό έλεγχο των δημόσιων κτιρίων.

4. Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο εποικοδομητικός διάλογος για τα υπαρκτά προβλήματα του Δήμου θα έπρεπε να ήταν η κορυφαία διαδικασία ενός δημοτικού συμβουλίου που απαρτίζεται από ανθρώπους που σέβονται το θεσμικό τους ρόλο και θέλουν να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους. Αντιθέτως οποιαδήποτε πρόταση εκφραστεί από τη Λαϊκή Συσπείρωση αντιμετωπίζεται εχθρικά με έλλειψη σεβασμού στον ομιλούντα με χλευασμό και ειρωνεία. Η ευθύνη του προέδρου είναι αδιαμφισβήτητη. Η «αντιπολίτευση» των παρατάξεων του κ. Αναγνωσταρά του κ. Σαλεσιώτη καθώς και των «ανεξάρτητων» συμβούλων εκφράζεται με την ολοκληρωτική τους σύμπλευση με τη συμπολίτευση. Σε βασικά θέματα και αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής ταυτίζονται πλήρως με τις εισηγήσεις της δημοτικής αρχής. Τα ίδια πρόσωπα μέσα από καινούργιους δημοτικούς συνδυασμούς θα ζητήσουν την ψήφο του λαού χωρίς να διαφοροποιούνται σε τίποτα από την τωρινή δημοτική παράταξη που διοικεί το Δήμο.

5. Οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης

Η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο είναι συνεχής.

Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο κάνουμε το χρέος μας ασκώντας την οφειλόμενη αντιπολίτευση με επιχειρήματα και ολοκληρωμένες προτάσεις και πάντα με πολιτισμένο και πολιτικό λόγο. Ταυτόχρονα ανοίξαμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με τις τοπικές κοινωνίες, συλλόγους, συλλογικότητες και φορείς της περιοχής. Έχουμε συχνή εμφάνιση στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών πάντα με αλήθειες γιατί – όπως αποδεικνύεται- κανείς μέχρι σήμερα δεν μας έχει διαψεύσει.

Στόχος μας είναι μέχρι τις επόμενες εκλογές, να ενισχύσουμε το δίαυλο επικοινωνίας με τους συνδημότες μας, να αφουγκραστούμε τα προβλήματα τους, να προβάλλουμε τις θέσεις μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν περιορίζει το ρόλο της στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι και θα είναι πάντα δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων για ένα καλύτερο αύριο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis