home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΑυτοδιοίκηση

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τα πορίσματα του ΕΛΓΑ ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Αίτημα προς τον Πρόεδρο του Πε.Συ. Πελοποννήσου

Την ανάγκη για άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου επεσήμανε η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου, με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκληθεί μετά τα πορίσματα για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Τα πορίσματα που αφορούν στις ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό τον Ιανουάριο του 2022 στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών έχουν φέρει τους παραγωγούς σε απόγνωση.

Όπως τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση, τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις όχι μόνο δεν αρκούν για να καλύψουν τη ζημία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις εκτιμήθηκαν αποζημιώσεις χαμηλότερες ακόμα κι από την προκαταβολή των 300€/στρέμμα. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί από τους παραγωγούς να καλούνται να επιστρέψουν χρήματα.

Κρίνεται απαραίτητη η παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, γι’ αυτό και η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά εντός έξι ημερών (αρχής γενομένης από τη 7η Οκτωβρίου) να γίνει σύγκληση του συμβουλίου ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση. Το σχετικό αίτημα προς τον πρόεδρο του Πε.Συ., Ιωάννη Μαλτέζο, υπογράφουν 21 Περιφερειακοί Σύμβουλοι από τις παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης του Πε.Συ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button