home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μηχανοκίνητη συγκέντρωση από τους αγρότες στην Αργολίδα

Οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στο επίκεντρο
Τρακτέρ

Μηχανοκίνητη συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν αγρότες της Αργολίδας, έπειτα από τις εξελίξεις στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου στις 10, στο κτίριο της Π.Ε. Αργολίδας. Για «ντροπιαστικά πορίσματα» κάνει λόγο ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας (ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α.), σχετικά με τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από τον παγετό τον Ιανουάριο του 2022.

Μάλιστα, ενώ κατά τη διάρκεια αυτοψίας από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε διαπιστωθεί το μέγεθος της καταστροφής, οι αποζημιώσεις κατέληξαν να είναι μικρότερες από την προκαταβολή που δόθηκε στους πληττόμενους παραγωγούς. Ο Σύλλογος τονίζει ότι με τον ΕΛΓΑ να εισπράττει κάθε χρόνο τις εισφορές των αγροτών, αποτελεί δικαίωμα κάθε αγρότη να λαμβάνει τη δίκαιη αποζημίωσή του.

Ο Σύλλογος απαιτεί:

-Να μην παρακρατηθεί από τον ΕΛΓΑ ούτε ένα ευρώ από την προκαταβολή.

-Ο ΕΛΓΑ να πάρει τώρα πίσω τα ντροπιαστικά πορίσματα και να τα επαναφέρει σύμφωνα με την έκθεση της ΔΑΟΚ αλλά και των γεωπόνων του ΕΛΓΑ  που έκαναν την αυτοψία.

-Να γίνει αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis