home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτικήΚοινωνίαFeaturedFirst Featured

Αργολίδα: Ο ΕΛΓΑ περιμένει τις ενστάσεις για να δει τι θα κάνει με τις αποζημιώσεις

Καθησυχαστικός ο Λυκουρέντζος σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα πορίσματα για τον παγετό του Ιανουαρίου - Δεν επιστρέφονται οι προκαταβολές αλλά συμψηφίζονται τα ποσά

Η διοίκηση του ΕΛΓΑ θα εξετάσει θετικά τις ενστάσεις των δικαιούχων παραγωγών εσπεριδοειδών στην Αργολίδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ανδρέα Λυκουρέντζο. Αυτό προέκυψε από επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή Γιάννη Ανδριανό σχετικά με τις διαφωνίες των πληγέντων παραγωγών από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 με τα πορίσματα των εκτιμητών.

Επίσης ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε πως δεν θα επιστραφούν χρήματα που έχουν ήδη εισπράξει δίκαια οι πληγέντες δικαιούχοι αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα γίνει συμψηφισμός με ενδεχόμενη μελλοντική ζημιά.

Έχουν προηγηθεί η επιστολή των Αγροτικών Συνεταιρισμών της Αργολίδας και οι παρεμβάσεις στη Βουλή των Γιάννη Γκιόλα και Ανδρέα Πουλά αναφορικά με τις αποζημιώσεις, οι οποίες για κάποιους παραγωγούς βρίσκονται στον αέρα.

Η επικοινωνία Ανδριανού με Λυκουρέντζο

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Διαβάστε ακόμα

«Σε επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, του έθεσα τις διαφωνίες των πληγέντων παραγωγών από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 που εισέπραξαν την προκαταβολή των 300 ευρώ ανά στρέμμα, με τα πορίσματα των εκτιμητών του ΕΛΓΑ που είναι αναντίστοιχα προς το μέγεθος των εκτεταμένων ζημιών που τόσο ο ίδιος ο κ. Λυκουρέντζος με τους συνεργάτες του, όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι κατά τις σχετικές επιτόπου επισκέψεις που είχαμε κάνει από κοινού στις πληγείσες περιοχές.

«Αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις πριν καν υποβληθούν οι ενστάσεις»

Ο κ. Λυκουρέντζος μού δήλωσε ότι είναι αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις που εξυπηρετούν σκοπιμότητες αυτών που υποδαυλίζουν τις κινητοποιήσεις πριν καν υποβληθούν οι ενστάσεις και πριν αξιολογηθούν από τον Οργανισμό και βεβαίως κατανοεί τους παραγωγούς και ως Πρόεδρος του ΕΛΓΑ έχει αποδείξει στην πράξη ότι στηρίζει τον αγροτικό κόσμο. Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ με διαβεβαίωσε ότι  οι σχετικές ενστάσεις προς τα πορίσματα που θα υποβληθούν από την πλευρά των πληγέντων αγροτών θα εξεταστούν θετικά από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ και βεβαίως δεν θα επιστραφούν χρήματα που έχουν ήδη εισπράξει δίκαια οι πληγέντες δικαιούχοι αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα γίνει συμψηφισμός με ενδεχόμενη μελλοντική ζημιά.

Ως εκ τούτου, οι αγρότες που θεωρούν ότι τα ποσοστά εκτιμήσεων που αναφέρονται στα πορίσματα των εκτιμητών του ΕΛΓΑ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική ζημιά που υπέστησαν, πρέπει άμεσα να υποβάλουν ενστάσεις σύμφωνα με τον νόμο».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button