home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Γαβρήλος: Καμιά απάντηση στα προβλήματα από το κλιμάκιο της ΝΔ στην Αργολίδα

Γράφει ο Γιώργος Γαβρήλος, δικηγόρος-εργατολόγος

Ο αγροτικός κόσμος και οι επιχειρηματίες περίμεναν συγκεκριμένες απαντήσεις από τα στελέχη της ΝΔ που επισκέφθηκαν την Αργολίδα. Το εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο όλων κατακρημνίζεται λόγω της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης παρουσίασαν μια άλλη πραγματικότητα για τη χώρα. Την ενεργειακή κρίση τη βιώνει το κάθε νοικοκυριό και η κάθε επιχείρηση σε υπερθετικό βαθμό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη (ενεργειακός πληθωρισμός 60% στην Ελλάδα, με μέσο ποσοστό 39% στην Ευρώπη) και η κυβέρνηση συνεχίζει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια των παρόχων, με χρήματα βέβαια των Ελλήνων φορολογούμενων.

Καμία απάντηση για τα δυσβάσταχτα καλλιεργητικά κόστη των αγροτών. Καμία πρόταση για τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, της τιμής του πετρελαίου, της τιμής των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων. Καμία απάντηση για τον εμπαιγμό που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες των μεγάλων ζημιών του Ιανουαρίου, που σήμερα τους ζητείται να επιστρέψουν και την προκαταβολή των 300 €/στρέμμα. Καμία δέσμευση για τις ζημιές στις ελιές ή στα εσπεριδοειδή, που ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ τάχα δεν καλύπτει.

Οι επιχειρηματίες δεν άκουσαν τίποτα για τη στήριξη της ρευστότητάς τους. Δεν άκουσαν τίποτα για τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και για τα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, που δυστυχώς η κυβέρνηση διαθέτει μόνο στους φίλους και ισχυρούς. Δεν άκουσαν τίποτα για στήριξη, από την Αναπτυξιακή Τράπεζα και για ένταξή τους σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Δεν άκουσαν τίποτα για τα συσσωρευμένα χρέη τους και για την προστασία τους από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

Η χώρα και ο κόσμος της παραγωγής έχουν ανάγκη από μια άλλη πολιτική. Ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και τις μικρές επιχειρήσεις και όχι ένα σχέδιο που μεταφέρει τους πόρους σε λίγους και ημετέρους.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε στη ΔΕΘ ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη χώρα και μια επεξεργασμένη ολιστική πρόταση Προοδευτικής Διακυβέρνησης.

Γιώργος Γαβρήλος, δικηγόρος-εργατολόγος

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button