home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Γιάννης Γκιόλας: Δυνατές και έντονα συγκινητικές μνήμες στο Μπλόκο της Κοκκινιάς

Μια εξαιρετική βραδιά αφιερώματος στο αντιστασιακό τραγούδι που διοργάνωσε η Ν.Ε. Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ

Στο Μνημείο Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς, στον Πειραιά, βρέθηκε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιάννης Γκιόλας, ο οποίος σχολιάζει την εκδήλωση ως εξής:

«Είχαμε την τύχη και τη χαρά να παρακολουθήσουμε χτες μια εξαιρετική βραδιά αφιερώματος στο αντιστασιακό τραγούδι που διοργάνωσε η Ν.Ε. Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ. Η επιλογή του χώρου, στο ιστορικό «Μνημείο Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς» υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχής.

Αναπόλησε δυνατές και έντονα συγκινητικές μνήμες, σκόρπισε ρίγη ευαισθησίας και κάλυψε με ένα μυσταγωγικό τρόπο την ψυχή και τις αισθήσεις όσων την παρακολούθησαν.

Εξαιρετική υπήρξε η παρουσίαση που έγινε από τη διδάκτορα κ. Βασιλική Λάζου, ιστορικό και διδάσκουσα στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, η οποία συνέδεσε τις βαριές ιστορικές διαδρομές και τους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης, των Λαμπράκηδων και της ΕΔΑ, καθώς και των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα και τη γενιά της Μεταπολίτευσης με τον πολιτισμό και ειδικότερα τα τραγούδια που σημάδεψαν αυτούς τους αγώνες του λαού μας. Για Εθνική Ανεξαρτησία, Ειρήνη και Δημοκρατία.

Οι εκλεκτοί μουσικοί που «έντυσαν» την εκδήλωση και σκόρπισαν ενθουσιασμό και ευαισθησία στο πυκνό και ζωηρό ακροατήριο ήσαν οι:

Ο Κώστας Θωμαΐδης με τον Νίκο Χατζηελευθερίου στην κιθάρα.

Η Πέννη Ξενάκη (τη γνωστή και σ’ εμάς τους Αργολιδείς από την παρουσία της στο παλιό «Λυχνάρι», στην παραλία του Ναυπλίου) , συνοδευόμενη από τον Κώστα Γιαννάκη στο πιάνο και

Ο εκπληκτικός και μοναδικός Γιώργος Μεράντζας, με την πάντα ιδιόμορφη, εκφραστική και νεανική φωνή του, τον οποίο συνόδευσε με το ακορντεόν του ο Ντάσο Κούρτι.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης στελέχη της Ν.Ε. του Πειραιά καθώς και οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Τρύφωνας Αλεξιάδης, Νίνα Κασιμάτη και Χριστόφορος Βερναρδάκης. Η πρώην βουλευτής Εύη Καρακώστα και ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας Χρήστος Λαμπρίδης».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button