home design 800x400
home design 1170Χ320

Καταγγελία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

Οκτώ μήνες μετά την αρχική καταγγελία εις βάρος διδάσκοντα
Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου

Τη διαδικασία εξέλιξης στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου καταγγέλλει με επιστολή της προς αρμόδιους φορείς (Υπουργός, Υφυπουργός, Εισαγγελέας, Διοικήτρια) η Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα «ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ», που ασχολείται με τα θέματα έμφυλης βίας, παρενόχλησης ή άλλης κακοποιητικής συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η υπόθεση αφορά σε καταγγελίες που έγιναν για σεξουαλική παρενόχληση από διδάσκοντα.

Αφορμή για τη νέα καταγγελία αποτέλεσαν περιστατικά που έχουν λάβει χώρα κατά τους τελευταίους μήνες και έχουν προκαλέσει προβληματισμό σε καταγγέλλοντες και μάρτυρες υπεράσπισης της υπόθεσης.

Ιδιαίτερα σοβαρή φαίνεται να είναι η καταγγελία πως έχει υπάρξει διαστρέβλωση των καταγγελιών των φερόμενων θυμάτων προς όφελος του καταγγελλόμενου, ενώ ακόμα  αναφέρεται πως οι μάρτυρες υπεράσπισης γίνονται θύματα εκφοβισμού. Χαρακτηριστικά τονίζεται πως «το έγκλημα το οποίο συμβαίνει έχει ανυπολόγιστες συνέπειες. Φοιτήτριες και καθηγήτριες οι οποίες παρενοχλήθηκαν στο παρελθόν κακοποιούνται για δεύτερη φορά μέσω της προσπάθειας συγκάλυψης και εκφοβισμού. Κινήσεις τρομοκρατίας και εκδικητικού χαρακτήρα δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου». Η «ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ» ζητά την προστασία του Πανεπιστημίου και των φοιτητών του, αλλά και τη λήψη μέτρων ώστε να προστατευθούν θύματα και μάρτυρες από παρενοχλητικές συμπεριφορές.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis