home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Τσιλογιάννης: Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ένα ποντικάκι

Αντιδράσεις για τη διαχείριση του ζητήματος του νερού στο Λυγουριό

Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ένα ποντικάκι: Με αυτή τη φράση σχολιάζει η «Πορεία Δημιουργίας στη Σύγχρονη Εποχή» μέσω του επικεφαλής της Αλέκου Τσιλογιάννη, τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν οι αρμόδιοι το ζήτημα που ανέκυψε τις τελευταίες εβδομάδες στο Λυγουριό με τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Τα βλέμματα στράφηκαν στο δίκτυο ύδρευσης το οποίο θεωρήθηκε αρχικά υπεύθυνο για τα κρούσματα. Μετά την τελευταία ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το νερό της περιοχής είναι τελικά κατάλληλο για χρήση και πόσιμο, η «Πορεία Δημιουργίας» διερωτάται για τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν και επισημαίνει τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στους δημότες οι αρμόδιοι φορείς.

Το κείμενο της «Πορείας Δημιουργίας»:

«Εδώ κι έναν μήνα περίπου προέκυψε ένα πολύ σοβαρό και ευαίσθητο θέμα που άπτεται της υγείας των πολιτών, και αφορά την καταλληλότητα του νερού ύδρευσης του Δ.Δ Λυγουριού, με αποτέλεσμα την αναστάτωση της κοινωνίας μας.

 Εμείς λοιπόν ως δημοτική παράταξη αλλά και με τη συμμετοχή μας στο Δ/Σ της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε το θέμα (πρόβλημα) απ’ την αρχή μέχρι και σήμερα  έχοντας καθημερινή ενημέρωση  – πληροφόρηση και  σημειώνουμε τα εξής:

1.            Όταν το πρόβλημα είναι σοβαρό, και επιβάλετε και υποχρεούται η διαχείριση κρίσης από τον αρμόδιο φορέα που είναι ο πρόεδρος και το Δ/Σ της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. αλλά και κατ’ επέκταση ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

2.            Κατά την διάρκεια επίλυσης – διαχείρισης της κρίσης, ουδείς άλλος δικαιούται να παρεμβαίνει, γιατί έτσι διασπείρει  πανικό- φόβο και αποπροσανατολισμό  από το πρόβλημα και την διαχείρισή του στους πολίτες διχάζοντάς τους και επιβαρύνοντάς τους.

3.            Μετά την επίλυση του σοβαρού προβλήματος ο δημοτικός σύμβουλος – φορέας και πολίτης μπορεί να κρίνει και να τοποθετείτε για: 

a)            τον τρόπο διαχείρισης

b)            την ολιγωρία του αρμόδιου διαχείρισης αν υπήρξε

c)            την αμέλεια που τυχόν υπήρξε από τον αρμόδιο

d)            την παράβαση της νομοθεσίας που διέπει τον φορέα ή την αρμόδια υπηρεσία αν υπήρξε

e)            ακόμη και την καταγραφή ενεργειών που έπρεπε να είχαν γίνει κατά τη διαχείριση του θέματος και δεν έγιναν από τους υπεύθυνους.

4.            Κατά το χρόνο διαχείρισης του θέματος όποιος  αναρμόδιος παρεμβαίνει – παραπληροφορεί – αποπροσανατολίζει τους πολίτες διασπείρει ψευδείς ανακοινώσεις , εμποδίζει το έργο του διαχειριστή εν γνώση του και με σκοπό έχοντας δόλο να  διασπείρει  φόβο και πανικό σκηνοθετώντας διάφορα σενάρια προκειμένου να βλάψει και να συκοφαντήσει τον αρμόδιο φορέα πρέπει να ξέρει ότι διαπράττει ποινικά αδικήματα. Όπως επίσης και ο αρμόδιος φορέας αν δεν τα εκθέσει ενώπιον της δικαιοσύνης διαπράττει παράβαση καθήκοντος.

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες

Εμείς σοβαρά και υπεύθυνα θα κάνουμε την θετική ή αρνητική κριτική μας και θα τοποθετηθούμε μετά και την ολοκλήρωση και των πορισμάτων των αρμόδιων υπηρεσιών για τα κρούσματα ( είτε σαλμονέλας είτε γαστρεντερίτιδας ). Όμως περιγράφοντας τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες          ( είναι κωμικοτραγικά ) γύρω από την καταλληλότητα του νερού.

Πιο συγκεκριμένα:

Απ’ την μια μεριά ο Δήμαρχος,  απ’ την άλλη οι  ‘’ανεξάρτητοι’’ με πλήρη πολιτική και πολεμική εξάρτηση και απ’ την τρίτη ο φέρελπις να διεκδικήσει την Δημαρχία έκαναν κατάχρηση λόγων, παραινέσεων, απειλών, ειρωνείας και τελικά ανοησίας προκειμένου, ο ένας να μη θιγεί το αλάθητο των ενεργειών του, οι άλλοι για να πραγματώσουν την ανύπαρκτη πολιτική τους οντότητα και ο τρίτος για να μην λείψει σαν Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή.

Τελικά έρχεται η πολυπόθητη οριστική απάντηση από την Διεύθυνση υγείας ότι το νερό είναι κατάλληλο ως πόσιμο!

Τι έγινε λοιπόν; Απλά κοιλοπονούσε  το βουνό και γέννησε ένα ποντικάκι ( ‘Ωδυνε όρος και έτεκεν μυν) κατά τους αρχαίους.

Και τώρα τι γίνεται ; Τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους ; Τι θα γίνουμε χωρίς σαλμονέλα;

Μην ανησυχείτε συνδημότες ! Ο λαϊκισμός, η ματαιοδοξία, η συναλλαγή, η συκοφαντία, οι προσωπικές στοχεύσεις δεν τελειώνουν ποτέ!

Υπάρχουν τόσα πεδία δόξης λαμπρά, που μπορούν όλοι αυτοί να ασκούνται εις βάρος σας, που δεν πρόκειται να σας αφήσουν σε ησυχία. Υπάρχουν άλλωστε τα καφενεία, το Facebook, τα μηνύματα, τα τηλέφωνα, τα e-mail κ.λπ. και όσο αυτά και αυτοί υπάρχουν, δεν πρόκειται να μείνετε χωρίς θέματα συζήτησης, και αυτοί χωρίς δουλειά.

Αυτό το λέμε γιατί όλοι αυτοί θεωρούν, ότι αυτή είναι η δουλειά τους, να σας απασχολούν, αρκεί να προβάλλονται, προκειμένου να τους θυμηθείτε στις επόμενες εκλογές. Όταν έλθουν οι εκλογές η δική σας υποχρέωση είναι να θυμηθείτε τα διαπιστωμένα προβλήματα του τόπου που κάποιοι πρέπει με γνώση και σοβαρότητα να λύσουν, γιατί ο χρόνος δεν περιμένει και έχουμε μείνει πολύ πίσω.

Δεν είναι λύση στα προβλήματα ο θεατρινισμός, τα ψεύδη και οι συκοφαντίες.

Λύσεις δίνονται  με σοβαρότητα – γνώση – ομόνοια και φιλοπατρία.

Αυτή λοιπόν είναι η δική σας υποχρέωση απέναντι του τόπου, του εαυτού σας και των παιδιών όλων μας.

Είναι δική σας υποχρέωση στις επόμενες εκλογές να στηρίξετε αυτούς που γνωρίζεται ότι ξέρουν να λύνουν προβλήματα της κοινωνίας μας, που υπηρέτησαν τα δημοτικά πράγματα και βγήκαν φτωχότεροι απ’ ότι μπήκαν. Αυτούς πρέπει να διακρίνεται και να συ στρατευτείτε μαζί τους.

Μην περιμένετε βοήθεια από κανέναν απλά αναλογιστείτε αυτή και μόνο την υποχρέωσή σας, αλλιώς θα κολυμπάμε σε πελάγη πολιτικοκοινωνικής σαλμονέλας με δική μας ευθύνη, μέχρι τότε ας τους καμαρώνουμε. Αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν γιατί αυτό είναι το ποιόν και η ουσία τους: προσωπικό όφελος, συναλλαγή, λαϊκισμός, ασχετοσύνη, και σύμφωνα με τον μέντορά τους διαίρει και βασίλευε, Ματαιοδοξία!».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button