home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στο Λεωνίδιο το 1ο Θερινό Σχολείο για την Τσακώνικη διάλεκτο, παράδοση και ιστορία

Μαθήματα για παιδιά και ενήλικες
Θερινό Σχολείο

Στο Λεωνίδιο θα λάβει χώρα το 1ο Θερινό Σχολείο, με μαθήματα αφιερωμένα στην Τσακώνικη διάλεκτο, την υφαντική και την προφορική ιστορία. Η λειτουργία του θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ενώ η λήξη των μαθημάτων θα γίνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Αρχείον της Τσακωνιάς και τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Αρχοντικό Τσούχλου.

Τα μαθήματα Τσακώνικης διαλέκτου θα διδάξει ο καθηγητής Maxim Kisilier, τα μαθήματα Τσακώνικης υφαντικής οι υφάντρες – δασκάλες από το τμήμα ενηλίκων Άννα ΛυσικάτουΚουτίβα, Σοφία Καμβύση, Θωμαή Κορολόγου, Μεταξία Χαντέλη, και τα μαθήματα προφορικής ιστορίας θα διδάξουν οι ερευνήτριες – εκπαιδευτικοί και συνεργάτιδες του Istorima.gr, Θώμη Γούσγουλα, Αγγελική Καττή και Μαρία Καττή, με μελέτες στην Προφορική Ιστορία του Λεωνιδίου και της Τσακωνιάς.

Το πρόγραμμα θα είναι ευέλικτο, ενώ οι ώρες και τα τμήματα θα ανακοινωθούν έπειτα από την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής. Κάθε μαθήτρια – μαθητής μπορεί να δηλώσει όσες και όποιες από τις τρεις ενότητες θέλει. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές, παιδιά και ενήλικες που βρίσκονται σε αρχάριο επίπεδο (δεν έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν μαθήματα ή είχαν παρακολουθήσει λίγες ώρες ή πριν καιρό).

Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα στο email: [email protected] ή στείλτε γραπτό μήνυμα στα 694 8102466, 693 7898030.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis