home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Παραμελημένα τα χωριά της Γορτυνίας: Χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο πολλές περιοχές

Παρέμβαση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν περιοχές της Γορτυνίας, με πολλά από τα χωριά της περιοχής να μην έχουν καν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή να έχουν πολύ αργές συνδέσεις. Πρόκειται για μια κατάσταση που μόνο δυσκολότερη κάνει την καθημερινότητα για όλους εκείνους που με πείσμα και αποφασιστικότητα επιλέγουν να ζήσουν και να εργαστούν για τον τόπο τους, ακόμα και σε μερικά από τα πιο απομονωμένα μέρη του νομού.

Ερώτηση περί του θέματος έθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προς τον Υπουργό Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των δικτύων στην περιοχή. Χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρει:

«Οι κάτοικοι στα χωριά της Γορτυνίας παραμένουν στην περιοχή κάνοντας αγώνα για την επιβίωσή τους κι όμως το κράτος τους παραμελεί συστηματικά. Οι παροχές είναι ανεπαρκείς, ενώ η διατήρηση της ζωής και της καθημερινότητας στα χωριά είναι υψίστης σημασίας.

Χωριά, όπως αυτά του πρώην Δήμου Τροπαίων και του πρώην Δήμου Κλείτορος σε αντίθεση με την περισσότερο τουριστική πλευρά της περιοχής παραμελούνται συστηματικά.

Τα προβλήματα με την ταχύτητα του διαδικτύου έρχονται να προστεθούν στις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, στις καθημερινές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Οι ταχύτητες είναι εξαιρετικά αργές, πολλές φορές η σύνδεση απαιτεί πολλή ώρα γεγονός που αντίκειται στις σύγχρονες ανάγκες, μειώνει παράλληλα την αποτελεσματικότητα των δημόσιων υπηρεσιών της περιοχής και ρίχνει κατακόρυφα την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Οι επιχειρήσεις της περιοχής είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της ζωής των χωριών της Αρκαδίας και φυσικά είναι αδιανόητο να προτρέπει οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία τους νέους ανθρώπους να εντείνουν την παραγωγικότητα της επαρχίας όταν δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει τα βασικά.

Φυσικά το πρόβλημα παρακωλύει και την εκπαίδευση των παιδιών της περιοχής στα οποία οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στην πληροφορία. Παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι αυτών των χωριών σκάφθηκαν για οπτικές ίνες, οι παροχές διαδικτύου είναι ανεπαρκείς και αναποτελεσματικές».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis