home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Πρώτο κουδούνι χωρίς μάσκες στα σχολεία της Αργολίδας

Τον Αγιασμό στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος
Νάυπλιο ΦΩΤΟ FB Ανδρέας Πουλάς

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε σήμερα στον καθιερωμένο αγιασμό για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου του Ναυπλίου, χωρίς μέτρα και μάσκες μετά από δυο χρόνια πανδημίας. Στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου παρευρέθη ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, όπου και τέλεσε τον αγιασμό.

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι δήμαρχοι των νομών Αργολίδας Δημήτρης Καμπόσος, Ιωάννης Γεωργόπουλος και Δημήτρης Κωστούρος και άλλοι πολιτικοί παράγοντες έδωσαν με την σειρά τους τις ευχές και τις συμβουλές τους για καλή πρόοδο.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών

Αγαπητές μαθήτριες, Αγαπητοί μαθητές, Αγαπητοί  συνάδελφοι  εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς,

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, θα ήθελα να εκφράσω σε όλους σας τις θερμότερες ευχές μου για μια δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά. Σήμερα τα σχολεία του Δήμου Άργους Μυκηνών υποδέχονται τους μαθητές μας για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023. Μια νέα χρονιά που ξεκινά με ελπίδες, όρεξη για δουλειά, αισιοδοξία και χαμόγελο. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών μας και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές. Η μόρφωση είναι διαρκής αγώνας που απαιτεί επιμονή, υπομονή και εργατικότητα. Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών & Προέδρος Της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρης Καμπόσος

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Μετά από τρεις μήνες ξεγνοιασιάς, το σχολικό κουδούνι θα ηχήσει και πάλι αύριο το πρωί σε όλα τα σχολεία της ελληνικής επικράτειας. Πίσω στις τάξεις θα βρεθούν και τα δικά μας παιδιά, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ερμιονίδας.

Το ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς αποτελεί μια νέα ελπιδοφόρα αρχή για τις μαθήτριες, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς. Στόχος όλων μας είναι τα παιδιά κατακτώντας γνώσεις να λάβουν τα κατάλληλα εφόδια και να γεμίσουν πολύτιμες εμπειρίες, οι οποίες θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για νέες κατακτήσεις και προσδοκίες.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, καλή δύναμη ώστε να συνεχίζουν να αποτελούν άοκνο στήριγμα για τα παιδιά μας και να καλλιεργούν σε αυτά τις αξίες της μάθησης, της αλληλεγγύης και του ήθους.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ως Δημοτική αρχή, στηρίζουμε αποφασιστικά με όλες μας τις δυνάμεις την εκπαίδευση στην Ερμιονίδα μας. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για ασφαλή, καθαρά και λειτουργικά κτήρια, μειώνοντας τα προβλήματα έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, πάντα με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Πάνω απ’ όλα όμως ευελπιστούμε, ότι τα ίδια τα παιδιά θα παλέψουν με επιμονή, υπομονή και θέληση και πάντα με τη βοήθεια όλων μας, για ένα καλύτερο μέλλον, το δικό τους μέλλον!

Να θυμάστε ότι μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα, αρκεί να μην τα παρατάτε ποτέ!                     

Να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας και να αριστεύσετε όχι μόνο στα μαθήματά σας, αλλά και στη φιλία, στην αγάπη για τους συμμαθητές σας, στο σεβασμό προς του δασκάλους σας, στα γέλια, στα παιχνίδια στη χαρά! Είμαι πάντα κοντά σας! Καλή Σχολική χρονιά! Ο Δήμαρχος, Ιωάννης Γεωργόπουλος

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σηματοδοτεί καινούριες προκλήσεις και φιλοδοξίες, νέους στόχους και όνειρα για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Ναυπλιέων.

Αγαπητά μου παιδιά, δίχως υπερβολή αποτελείτε το παρόν και το μέλλον του δήμου και της χώρας μας. Με υπομονή, σύνεση, υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και ομοψυχία είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρετε να ανταποκριθείτε με επιτυχία στις απαιτήσεις της φετινής χρονιάς.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες, σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε τη ψυχική δύναμη, την υπομονή, την πίστη και να σταθείτε στο πλάι των παιδιών μας πολύτιμοι αρωγοί παρέχοντας στην προσπάθεια που θα κάνουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για την επίτευξη των στόχων τους.

Από την μεριά μας ως Δήμος Ναυπλιέων με σχεδιασμό και προγραμματισμό έχουμε τα σχολεία του Δήμου μας έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας σε ένα καθαρό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Έχουμε φροντίσει, με έργα συντήρησης και αναβάθμισης, με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας, να διασφαλίσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Και φέτος θα είμαστε στο πλάι των μαθητών και των εκπαιδευτικών, συνεχώς, έτοιμοι να ανταποκριθούμε, άμεσα, σε όποια ανάγκη προκύψει.

Η πανδημία και η ενεργειακή κρίση που μαστίζει τη διεθνή κοινότητα είναι εδώ κι όλοι πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή, πίστη και αισιοδοξία.

Η εκπαίδευση βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας ως χώρος προσφοράς, γνώσης και μάθησης για τα παιδιά μας το σήμερα και το αύριο του τόπους μας. Εύχομαι σε όλους σας, πρωτίστως υγεία και εν συνεχεία, μια εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά. Στα παιδιά μας καλή πρόοδο. Δημήτρης Κωστούρος.

Ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς που, συχνά με θυσίες, στηρίζουν ολόψυχα τις προσπάθειες των παιδιών!

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με αισιοδοξία και θετικές αλλαγές που κάνουν την εκπαιδευτική εμπειρία πιο ευχάριστη και ουσιαστική για τα παιδιά, διευκολύνουν το έργο των εκπαιδευτικών και συμβάλλουν σε μια καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής για τους γονείς. Αυτό είναι άλλωστε και το καθήκον που έχουμε εμείς οι μεγαλύτεροι: να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο ώστε αυτό το ωραίο ταξίδι της γνώσης να είναι όσο γίνεται πιο ευχάριστο και ουσιαστικό για όλους όσοι μετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Πάνω απ’ όλα όμως, το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα προϋποθέτει την όρεξη και το μεράκι ολόκληρης της σχολικής κοινότητας. Σ’ αυτό λοιπόν το νέο ξεκίνημα, εύχομαι με αυτή την όρεξη και το μεράκι, αλλά και με τη διασφάλιση όλων των υπόλοιπων θεσμικών, υλικών και ηθικών προϋποθέσεων για την λειτουργία των σχολείων μας, η νέα σχολική χρονιά να προσφέρει στα παιδιά μας τις γνώσεις και τις εμπειρίες που χρειάζονται και αξίζουν για να διαπλάσουν τον χαρακτήρα τους και να διεκδικήσουν με αξιώσεις ως αυριανοί ενήλικες το μέλλον που οραματίζονται.

Ο βουλευτής Ανδρέας Πουλάς

Μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, απέστειλε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Πουλάς:

Η γνώση είναι το βασικό εφόδιο για την ατομική πρόοδο, την συλλογική ευημερία αλλά και για την δημιουργία πολιτών με κριτική σκέψη, αρχές και αξίες. Στην προσπάθεια κατάκτησης της γνώσης το σχολείο διαδραματίζει βασικό ρόλο και χρειάζεται την αμέριστη υποστήριξη της Πολιτείας σε όλα τα επίπεδα, έμπνευση και όραμα.

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς λοιπόν, εύχομαι σε όλους, μαθητές, καθηγητές, δασκάλους και γονείς μία δημιουργική, εποικοδομητική και παραγωγική σχολική χρονιά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis