home design 800x400
home design 1170Χ320

Γιάννης Σμυρλής: Ο φίλος του Ναυπλίου που φέρνει επενδύσεις στη χώρα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Η παρουσία στη ΔΕΘ

Είναι από τα στελέχη που έχουν πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία του στρατηγικού χαρακτήρα των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Περίπτερο του Υπουργείου Εξωτερικών στην 86η ΔΕΘ

Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Σμυρλής, λάτρης του Ναυπλίου, αφού επισκέπτεται συχνά την πόλη και έχει φίλους σε αυτή, έδωσε το στίγμα για τις μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στο Περίπτερο του Υπουργείου Εξωτερικών στην 86η ΔΕΘ, η Οικονομική Διπλωματία και η Εξωστρέφεια βρίσκονται στο επίκεντρο του.

Με τιμώμενη φέτος χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πραγματοποιήθηκε εξάλλου εκδήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών όπου συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Οικονομίας των ΗΑΕ, Abdullah bin Touq Al Marri, o Υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κ. Φραγκογιάννης, ο ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής, και ο Πρέσβης των ΗΠΑ U.S. EMBASSY ATHENS Γιώργος Τσούνης.

Ο Γιάννης Σμυρλής είναι από τα στελέχη που έχουν πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία του στρατηγικού χαρακτήρα των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Γιάννης Σμυρλής εδώ και πολλά χρόνια επισκέπτεται συχνά το Ναύπλιο και έχει φίλους στην πόλη, την οποία λατρεύει. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε και συνομίλησε με τον υποψήφιο δήμαρχο Ναυπλιέων Κώστα Μάκαρη.

Μάκαρης Σμυρλής Περίπτερο του Υπουργείου Εξωτερικών στην 86η ΔΕΘ (2)
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων Κ. Μάκαρης με τον Γ. Σμυρλή

Ο Ιωάννης Σμυρλής είναι Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Υπουργείο Εξωτερικών & Πρόεδρος ΔΣ, Enterprise Greece. Είναι Πολιτικός Επιστήμονας, απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Γιάννης Σμυρλής eiman alzeyoudi ΦΩΤΟ fb Γιάννης Σμυρλής
Συνάντηση εργασίας με την Επιτετραμένη της Πρεσβείας των ΗΑΕ κα. Eiman Alzeyoudi ενόψει της συμμετοχής των ΗΑΕ στην 86η ΔΕΘ ως τιμώμενη χώρα με την παρουσία μεγάλης επιχειρηματικής αποστολής / ΦΩΤΟ: fb Γιάννης Σμυρλής

Διετέλεσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών στην Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε., 2013-2014. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στον Ο.Δ.Ι.Ε. A.E. 2009-2010. Διετέλεσε Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 2007-2009 και Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Σ.Ε.Π.Ε. την περίοδο 2005-2007.

Είναι ο πρώτος Έλληνας, ο οποίος πέτυχε να εκλεγεί στη θέση του προέδρου της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP) 2007-2009, της μεγαλύτερης δηλαδή πολιτικής νεολαίας στην Ευρώπη.

Υπηρέτησε ως Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Ν.Δ 2013-2019 ενώ την ίδια περίοδο διετέλεσε Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. Την περίοδο εκείνη καλλιέργησε προσωπικές σχέσεις με σημαντικούς παράγοντες στις Βρυξέλλες και στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Υπήρξε Ευρωπαίος υπότροφος του German Marshall Foundation των ΗΠΑ, ενώ έχει διατελέσει μέλος της Συνέλευσης των Νέων της Ε.Ε. για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα (2003), μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (Ε.Ε.Π.Ε.) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων του Ινστιτούτου Αιγαίου για το Δίκαιο της Θάλασσας και της Ναυσιπλοΐας.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2009. Η επαγγελματική του δραστηριότητα εκτείνεται στο χώρο της εστίασης, του εμπορίου και των εισαγωγών-εξαγωγών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis