home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομία

Συνεχίζεται ο αγώνας για άμεση καταγραφή των ζημιών και καταβολή αποζημιώσεων – Παρέμβαση του Γιάννη Ανδριανού στη Βουλή

Στο επίκεντρο τα αιτήματα των παραγωγών οινοποιήσιμων και επιτραπέζιων σταφυλιών

Η ανάγκη καταγραφής των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί από τις αλλεπάλληλες βροχοπτώσεις απασχολεί τις τελευταίες μέρες πολλές περιοχές της Αργολίδας και της Κορινθίας. Μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την απόφαση για την ταχύτερη εκτίμηση των ζημιών, το θέμα φέρνει με ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός, με παρέμβασή του στη Βουλή.

Ο κύριος Ανδριανός τονίζει την ανάγκη άμεσης εκτίμησης των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί οινοποιήσιμων και επιτραπέζιων σταφυλιών στην ορεινή Αργολίδα εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων. Οι εκτεταμένες ζημιές σε περιοχές όπως η Σκοτεινή, η Εξοχή, η Αλέα, το Πλατάνι, ο Άγιος Νικόλαος και το Γυμνό, είναι τέτοιες που απαιτούν άμεσες ενέργειες από τον ΕΛΓΑ ώστε να στηριχθούν οι καλλιεργητές. Η ερώτηση του κυρίου Ανδριανού αφορά στις ενέργειες με τις οποίες θα διασφαλιστεί η άμεση εκτίμηση των ζημιών των παραγωγών ώστε να καταβληθούν εγκαίρως οι αποζημιώσεις.

Αναλυτικά η ερώτηση του Γιάννη Ανδριανού:

«Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις υπήρξαν καταστροφικές για τους παραγωγούς οινοποιήσιμων και επιτραπέζιων ποικιλιών σταφυλιών σε περιοχές της ορεινής Αργολίδας όπως η Σκοτεινή – Εξοχή, η Αλέα, το Πλατάνι – Άγιος Νικόλαος και το Γυμνό.

Καθώς οι ζημιές είναι μεγάλες και οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν μια σειρά από σοβαρά προβλήματα όπως το υψηλό κόστος παραγωγής λόγω των εφοδίων που ειδικά φέτος τους έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τόσο για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο όσο και την οικονομική τους επιβίωση, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να γίνουν χωρίς καθυστερήσεις από τον ΕΛΓΑ οι σχετικές εκτιμήσεις και η σχετική αναγγελία για τις δηλώσεις να περιλαμβάνει όλες τις ποικιλίες σταφυλιού που υπέστησαν ζημιά.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.            Με ποιες ενέργειες θα διασφαλιστεί η χωρίς καθυστερήσεις εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί οινοποιήσιμων και επιτραπέζιων σταφυλιών στην ορεινή Αργολίδα από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις ώστε να καταβληθούν εγκαίρως οι προσήκουσες αποζημιώσεις».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button