home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFirst Featured

Εκατοντάδες τα παιδιά που μένουν εκτός Βρεφονηπιακών και ΚΔΑΠ στην Αργολίδα – Σκληρή κριτική από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα

834 παιδιά με πλήρεις φακέλους έμειναν εκτός

Η απόφαση να μείνουν εκτός Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ εκατοντάδες παιδιά με πλήρεις φακέλους, έχει προκαλέσει αναστάτωση σε οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, σχετική ερώτηση έθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Αργολίδα, από τις 2.427 αιτήσεις των οποίων οι φάκελοι κρίθηκαν πλήρεις, το 35% δεν έλαβε το voucher. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 834 παιδιά των οποίων οι οικογένειες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την απόφαση αυτή.

Σκληρή είναι η κριτική που ασκεί ο Βουλευτής Αργολίδας του Σύριζα Γιάννης Γκιόλας, ο οποίος  αντιπαραβάλλει τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των οικογενειών όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση. Σε δελτίο τύπου που κοινοποίησε αναφέρει:

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΦΑΚΕΛΟ ΕΚΤΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΔΑΠ»

  «Εκατοντάδες οικογένειες στο νομό Αργολίδας περιμένουν την περίοδο του Αυγούστου να πληροφορηθούν με αγωνία την έκδοση των αποτελεσμάτων για τις αιτήσεις τους σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ. Εκτός από την ταλαιπωρία λόγω καθυστέρησης, ήρθε η ώρα να υποστούν κι άλλο ένα «σοκ» αφού ο πλήρης τους φάκελος, απορρίφθηκε.

  Στις 31 Αυγούστου, επί συνόλου 2427 αιτήσεων που οι φάκελοι κρίθηκαν ως πλήρεις, 834 παιδιά στην Αργολίδα, ποσοστό δηλαδή 35%,  μένουν εκτός Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ για τη νέα σχολική χρονιά, εφόσον δεν λαμβάνουν το πολυπόθητο voucher. Και η ταλαιπωρία δείχνει να έχει και συνέχεια αφού η ΕΕΤΑΑ μόλις χθες αναγνώρισε ότι έχει κάνει χιλιάδες λάθη στην απονομή των vouchers κι αντί να τα διορθώσει άμεσα, καλεί τους γονείς να υποβάλουν ενστάσεις για να δικαιωθούν.

  Αξίζει να αναφερθεί τι είχε κάνει ο  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σαν Κυβέρνηση:

  1. Το 2019 είχε καταφέρει ώστε OΛΑ τα παιδιά με πλήρη φάκελο να πάρουν voucher για βρεφονηπιακούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ.
  2. 2. Αύξησε όσο χρειαζόταν από εθνικούς πόρους τον προϋπολογισμό του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Έτσι, μέσα σε μια τετραετία από τα 79.000 vouchers του 2015 φτάσαμε στα 155.000 το 2019.
  3. Φρόντισε ώστε τα αποτελέσματα να βγουν στις 15 Ιουλίου, με σεβασμό σε γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στις πολύ κρίσιμες αυτές κοινωνικές δομές.

  Η Κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη καλείται να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον και να πράξει –αν μπορεί- ότι και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για όσα παιδιά προσκόμισαν πλήρη φάκελο. Εκτός κι αν οι προτεραιότητές της είναι σε διαφορετικά θέματα όπως η κερδοφορία των παρόχων Ενέργειας.

 Η «κοινωνική» πολιτική της Νέας Δημοκρατίας δεν περιλαμβάνει δυστυχώς την μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων ελληνική οικογένεια. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι προσπαθεί να απαξιώσει κάθε προηγούμενη κατάκτηση του κοινωνικού κράτους, με την συμπεριφορά της στο θεσμό των Βρεφονηπιακών σταθμών και τα ΚΔΑΠ.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις να εμποδίσει το καταστροφικό έργο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που δυσχεραίνει μέρα με την ημέρα την καθημερινή ζωή των πολιτών. Στέκεται στο πλάϊ όλων εκείνων που βιώνουν την αδικία και δυσκολεύονται από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης να ικανοποιήσουν ακόμη και τις πιο βασικές τους ανάγκες».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button