home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτισμόςFeatured

Τίμησαν τον Αφροαμερικανό ήρωα- Φιλέλληνα James Williams

Το Άργος δεν ξεχνά όσους έπεσαν για την Ελευθερία

Στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Άργους Μυκηνών υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, διοργάνωσε διήμερες εκδηλώσεις στην πόλη του Άργους,τιμώντας τον Αφροαμερικανό ήρωα, JamesWilliams, ο οποίος πολέμησε στο πλάι των Ελλήνων και του Λόρδου Μπάιρον, κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Εκδήλωση για James Williams στο Άργος
ΦΩΤΟ: anagnostis


Ειδικότερα, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τέχνης  Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος στο Άργος, η παρουσίαση του βιβλίου «The fantastic Voyage of James Williams» του κ. Κώστα Ρεθυμνιωτάκη, το οποίο είναι αφιερωμένο στον JamesWilliams.

Εκδήλωση για James Williams στο Άργοςτο Άργος
ΦΩΤΟ: anagnostis


Παράλληλα, παρουσιάστηκε και το βραβευμένο, πρωτότυπο και καινοτόμο επιτραπέζιο παιχνίδι «James Williams –ο ήρωας», το οποίο διακρίθηκε στο 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου Παιχνιδιού και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού «Το μάθημα… παιχνίδι!» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και η Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, καθώς και με την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη και προς τιμήν των φιλελλήνων της Επανάστασης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button