home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFeatured

Πανδαισία χρωμάτων τη νύχτα: Το γιoτ Guilty που αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό στο λιμάνι του Ναυπλίου

Το γιότ - έργο τέχνης μαγνήτισε τα βλέμματα όσων έκαναν περίπατο στην Παλιά Πόλη

Μαγνήτισε τα βλέμματα όσων έκαναν περίπατο στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου, περνώντας από το λιμάνι, το γιoτ Guilty. Μια πανδαισία χρωμάτων τη νύχτα, άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

Τουρίστες και ντόπιοι με τα κινητά τηλέφωνα στα χέρια και τις φωτογραφικές μηχανές, κατέγραψαν το μοναδικό σκάφος, για να τις έχουν στο αρχείο τους.

Η Θαλαμηγός Guilty στο Ναύπλιο
ΦΩΤΟ: anagnostis

Το γιότ – έργο τέχνης που έδεσε στην προβλήτα, ένα από τα πιο «αλλόκοτα» πλωτά, το οποίο για πολλούς είναι μοναδικό στον κόσμο. Η θαλαμηγός του Κύπριου επιχειρηματία και συλλέκτη έργων τέχνης Δάκη Ιωάννου με τη χρωματική πανδαισία στο εξωτερικό του είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του διάσημου Aμερικάνου καλλιτέχνη Jeff Koons και της Iταλίδας σχεδιάστριας σκαφών Ivana Porfiri.

Μπλε, κίτρινο, μοβ, άσπρο και μαύρο είναι τα χρώματα που κυριαρχούν στο μοναδικό αρχιτεκτονικό yacht που να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, θυμίζοντας πίνακα του Roy Lichtenstein.

Το 35μετρο Guilty (ένοχος στα ελληνικά) είναι ένα πραγματικό πλωτό έργο τέχνης, με τις πλευρές του να προκαλούν μια όαση και μια οφθαλμαπάτη με την ιδέα των πολύχρωμων πυραμίδων.

Η θαλαμηγός κατασκευάστηκε στην Ιταλία, ενώ η εικαστική παρέμβαση είναι εμπνευσμένη από τα καμουφλάζ των πολεμικών πλοίων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που περισσότερο μπέρδευαν παρά έκρυβαν το πλοίο.

Στο λιμάνι του Ναυπλίου, το γιoτ Guilty άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό, αφού η πανδαισία χρωμάτων τη νύχτα μαγνήτισε τα βλέμματα όσων έκαναν περίπατο στην Παλιά Πόλη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button