home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σπέτσες: Παρουσίαση του προγράμματος «Αργολικόραμα» “Argolicorama”

Ένα αντίο από τον απερχόμενο εκτελεστικό διευθυντή της AEF (Argolic Environment Foundation), Παύλο Ζαφειρόπουλο
argolicorama 2022

Με αφορμή αυτό το ντοκιμαντέρ οι φίλοι του Υγροτόπου Νέας Κίου ευελπιστούν πως η συνεργασία με τον Παύλο Ζαφειρόπουλο θα συνεχιστεί.

Μέσω αυτού του προγράμματος συγκεντρώθηκε μια ομάδα ψαράδων στις Σπέτσες που συμφώνησαν να απέχουν από το ψάρεμα το μήνα Μάιο (βασική περίοδο ωοτοκίας) και ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συλλέξουν θαλάσσια απόβλητα από όλο το νησί. Η οργάνωση Argolic Environment Foundation κάλυψε ένα μέρος του χαμένο εισόδημα.

Το «Αργολικόραμα 2022» ήταν μια πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της AEF και μια προσπάθεια να αναπαραχθεί η επιτυχία του «Amorgorama», ενός παρόμοιου προγράμματος που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στην Αμοργό από τον Επαγγελματικό Αλιευτικό Σύλλογο Αμοργού. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Blue Marine Foundation.

Σε διάστημα πέντε ημερών καθαρίστηκαν θαλάσσια απόβλητα από τις περισσότερες παραλίες και όρμους των Σπετσών που είναι προσβάσιμοι μόνο από τη θάλασσα. Το υλικό που συγκεντρώθηκε ήταν αρκετό για να γεμίσει 4 μικρά φορτηγά και περιλάμβανε 11 μεγάλες θαλάσσιες σημαδούρες, πεταμένα δίχτυα ψαρέματος και πολλά άλλα αντικείμενα μεγάλα και μικρά. Για τους περισσότερους ψαράδες, αυτό ήταν το πρώτο τέτοιο πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν.

Πέρα από την ευαισθητοποίηση σχετικά με το πρόβλημα των πλαστικών απορριμμάτων, το πρόγραμμα πυροδότησε μια συνεχή συζήτηση μεταξύ των ψαράδων των Σπετσών για την ανασύσταση του τοπικού συλλόγου αλιέων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis