home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Επιβεβλημένη η ενίσχυση με νέους αστυνομικούς

Να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό η Αστυνομία της Αργολίδας ζητούν Γκιόλας και Πουλάς, με αναφορές που κατέθεσαν στη Βουλή.

Άμεση ανάγκη από αστυνομικούς έχει η Αργολίδα, κυρίως κατά την θερινή περίοδο, αφού ο πληθυσμός της αυξάνεται κατακόρυφα και οι ανάγκες αστυνόμευσης πολλαπλασιάζονται. Οι συνεχιζόμενες αποσπάσεις αστυνομικών ανά την Ελληνική Επικράτεια, επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία των υπόλοιπων υπηρεσιών του νομού, με αποτέλεσμα να δυσλειτουργούν αφού το προσωπικό που απομένει δεν αρκεί.

Παράλληλα, οι επικείμενες αποστρατείες αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας στο τέλος του έτους, καθιστούν επιβεβλημένη την ενίσχυσή της με ανθρώπινο δυναμικό κατά την περίοδο των έκτακτων μεταθέσεων τον Οκτώβριο του 2022, ώστε να μην διαταραχτεί η λειτουργία της Υπηρεσίας

Με Αναφορές που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας (ΣΥΡΙΖΑ) και Ανδρέας Πουλάς (ΠΑΣΟΚ) ζητούν να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό η Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του έτους 2022.

Η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Οι δύο βουλευτές κατέθεσαν έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας προς τον αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, στο οποίο αναφέρεται:

«Κύριε Αρχηγέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας είτε εγγράφως είτε δια ζώσης έχουμε επισημάνει πολλές φορές την έλλειψη προσωπικού στη Δ.Α. Αργολίδας και τα προβλήματα που επιφέρει στη λειτουργία των Υπηρεσιών του Νομού.

Η απόφαση σας για ενίσχυση του Α.Τ. Ερμιονίδας την θερινή περίοδο που διανύουμε βοήθησε ώστε να αντιμετωπιστούν έστω και στο ελάχιστο τα κενά που δημιουργούνται από την έλλειψη του προσωπικού στην συγκεκριμένη περιοχή της Αργολίδας.

Πλην όμως Αργολίδα δεν είναι μόνο η Ερμιονίδα, οι συνεχιζόμενες διαταγές αποσπάσεων προσωπικού ανά την Ελλάδα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην λειτουργία των υπόλοιπων υπηρεσιών του Νομού, με αποτέλεσμα να καταπονείται ιδιαίτερα το εναπομένων προσωπικό που καλείται να κρατήσει σε επίπεδο που αρμόζει στον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως είχαμε προβλέψει στο υπ’ αριθμ. πρωτ: 401/3/20 από 16/04/2022 έγγραφο μας προς εσάς, η φετινή θερινή περίοδος προβλεπόταν πως θα έχει ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης τόσο στην περιοχή αρμοδιότητας Α.Τ. Ερμιονίδας, όπου υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες υψηλού επιπέδου, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αργολίδας λόγω της αυξημένης τουριστικής επισκεψιμότητας και της άρσης των μέτρων κατά της πανδημίας από την 1η Μαΐου σε όλη την επικράτεια.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καθώς και τις επικείμενες αποστρατείες, έως τέλος του 2022, αστυνομικών της Δ.Α. Αργολίδας και προκειμένου να μην προκληθεί επιπλέον έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και διατάραξη της λειτουργίας των Υπηρεσιών της Δ.Α. Αργολίδας, η Ένωσή μας θεωρεί πως είναι μονόδρομος η ενίσχυση της Δ.Α. Αργολίδας με προσωπικό στις έκτακτες μεταθέσεις μηνός Οκτωβρίου 2022».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis