home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αρκαδία: Λιλιπούτειοι χορευτές άνοιξαν το πανηγύρι στον Κοσμά και κέρδισαν το πιο θερμό χειροκρότημα

Πλήθος κόσμου και φέτος στην περιοχή τον Δεκαπενταύγουστο – Δείτε εικόνες και βίντεο από το πανηγύρι που ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης και κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.
Πανηγύρι Κοσμά (1)

Το πιο θερμό χειροκρότημα εισέπραξαν οι νέοι του χωριού Κοσμάς στην Αρκαδία, κατά την έναρξη του πανηγυριού του δεκαπενταύγουστου, το οποίο ξεκίνησε και τελείωσε με παραδοσιακούς χορούς.

Τα μικρά παιδιά άνοιξαν τις εορταστικές εκδηλώσεις με Καλαματιανό, Τσάμικο και άλλους χορούς, δείχνοντας το δρόμο για τη διατήρηση της λαϊκής μας παράδοσης.

Δείτε μέρος από τη χορευτική επίδειξη των παιδιών στα παρακάτω βίντεο:

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9:30 της Τρίτης 16 Αυγούστου και κορυφώθηκαν με λαϊκοδημοτικό γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κοσμοσυρροή τον Δεκαπενταύγουστο

Πλήθος κόσμου στον Κοσμά και φέτος το δεκαπενταύγουστο, με χιλιάδες προσκυνητών να επισκέπτονται το μοναστήρι της Έλωνας καθώς και το πανέμορφο ορεινό χωριό της Νότιας Κυνουρίας.

Πολύς ήταν ο κόσμος που έσπευσε στο «Μπαλκόνι της Κυνουρίας», στο παραδοσιακό πανηγύρι που διοργανώνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι Κοσμίτες.

Αυτές τις μέρες το ορεινό χωριό στα 1.150 μέτρα υψόμετρο σφύζει από ζωή, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που διατηρούν πατρικά ή εξοχικά εκεί, σε συνδυασμό με τους επισκέπτες του δεκαπενταύγουστου, όσους διαμένουν στους παραδοσιακούς ξενώνες του Κοσμά, αλλά και όσους επιλέγουν αυτή τη διαδρομή για να περάσουν από την Αρκαδία στη Λακωνία και αντίστροφα.

Εικόνες από το πανηγύρι της Τρίτης

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στον Κοσμά μια μέρα μετά την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis