home design 800x400
home design 1170Χ320

Σάλος στο Ναύπλιο από ψευδές tweet για ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον της Λοάτκι κοινότητας

Το tweet κατονόμαζε συγκεκριμένο εστιατόριο και έκανε λόγο για δήθεν υποτιμητικά σχόλια σερβιτόρων σε ζευγάρι ομοφύλων που είχαν καθίσει ως πελάτες
Ναύπλιο παλιά πόλη (1)

Σάλο έχει προκαλέσει στο Ναύπλιο και τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης ένα ψευδές tweet που κατηγορεί το προσωπικό εστιατορίου για ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον της Λοάτκι κοινότητας. Η συγκεκριμένη δημοσίευση που είχε πολλά σχόλια τελικά αφαιρέθηκε, έχοντας προκαλέσει όμως ποικίλες αντιδράσεις τόσο για την φιλόξενη τουριστική πόλη της Πελοποννήσου, όσο και για τους επαγγελματίες.

Πρόκειται για μια ανεπιβεβαίωτη είδηση που αναπαρήχθη χθες στο twitter και αφορούσε δήθεν ομοφοβική επίθεση από εργαζόμενους καταστήματος εστίασης.

Το tweet κατονόμαζε συγκεκριμένο κατάστημα και έκανε λόγο για δήθεν υποτιμητικά σχόλια σερβιτόρων σε ζευγάρι ομοφύλων που είχαν κάτσει ως πελάτες.

Έωλη κατηγορία

Ο χρήστης του twitter που έκανε το αρχικό tweet, μετά από λίγη ώρα το κατέβασε, αλλά η ζημιά είχε γίνει. Το εστιατόριο δέχθηκε αρνητικά σχόλια στα social media για κάτι που, όπως φαίνεται, δεν συνέβη ποτέ.

Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις χρήστες μπαίνουν σε TripAdvisor, Google και λοιπές πλατφόρμες και βάζουν χαμηλή βαθμολογία στο κατάστημα, χωρίς καν να έχουν γευματίσει σε αυτό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέφτει η αξιολόγηση του εκάστοτε μαγαζιού.

Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που κακόβουλοι χρήστες χρησιμοποιούν τα social media με σκοπό να βλάψουν μια επιχείρηση ή ακόμα και να δυσφημήσουν έναν κλάδο ή μια ολόκληρη πόλη.

Ειδικά για το Ναύπλιο που είναι από τις πρώτες ελληνικές πόλεις που γνωρίζουν άριστα τον τουρισμό, με ανθρώπους και μια κοινωνία που δεν έχει ποτέ παρουσιάσει τέτοιες συμπεριφορές, μια τέτοια έωλη κατηγορία δεν θα μπορούσε να ευσταθεί. Ειδικά σε έναν επαγγελματικό κλάδο και στο προσωπικό που εργάζεται σε αυτόν τον τομέα.

Δικαστικά σκοπεύει να κινηθεί η επιχείρηση

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο η διεύθυνση του καταστήματος τοποθετήθηκε για το θέμα, αναφέροντας τα εξής:

«Σήμερα, η σελίδα της επιχείρησής μας, έγινε στόχος κακόβουλων κριτικών, οι οποίες βασίστηκαν σε ένα, κυριολεκτικά, ανύπαρκτο “περιστατικό”, ολοσχερώς ψευδές και κατασκευασμένο.

Αποκαλυπτικό της μεθόδευσης που επιχειρήθηκε σε βάρος μας είναι το γεγονός ότι τα “προφίλ” που, αρχικά, επικοινώνησαν μαζί μας, προκειμένου, δήθεν, να “καταγγείλουν” το “περιστατικό”, αυτή τη στιγμή έχουν ήδη κλείσει, αφού, προφανώς, εκτέλεσαν την “αποστολή” τους.

Το εστιατόριο (αναφέρεται το όνομα της επιχείρησης) λειτουργεί, εδώ και δεκαετίες, με υποδειγματικό τρόπο στην φιλόξενη πόλη του Ναυπλίου, ενώ οι εργαζόμενοί μας είναι γνωστοί για το ήθος, τον επαγγελματισμό τους, τη διακριτικότητα και την εξυπηρετικότητά τους απέναντι σε όλους.

Λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκλήθηκε και διευκρινίζουμε ότι είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για κάθε είδους καλόπιστη κριτική, με στόχο να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο πιο υψηλό δυνατό επίπεδο.

Ωστόσο, έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε τους εργαζόμενούς μας από την αήθη και συκοφαντική επίθεση που, εντελώς απρόκλητα και αναίτια, υπέστησαν, αλλά και την επαγγελματική μας φήμη και υπόσταση. Γι’ αυτό, όσοι ενορχήστρωσαν αυτή την απαράδεκτη συκοφαντική επίθεση, με προφανή σκοπό βλάβης της επιχείρησής μας, εκμεταλλευόμενοι, μάλιστα, τις κοινωνικές ευαισθησίες συμπολιτών και συνανθρώπων μας, οι οποίοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν σε ανύπαρκτα “θύματα”, σύντομα θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis