home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αυγουστιάτικη πανσέληνος: Φεγγάρι για ρομαντικούς

Πώς θα υποδεχτούμε την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού, γνωστή ως ‘’Φεγγάρι του Οξύρρυγχου’’
Φεγγάρι πανσέληνος Ναύπλιο

Η Πανσέληνος του Αυγούστου θεωρείται η ομορφότερη του χρόνου. Το δροσερό αεράκι του καλοκαιριού, ο πεντακάθαρος ουρανός, τα πεφταστέρια και ο ήχος της θάλασσας είναι ο ιδανικός ρομαντικός συνδυασμός.

Σε όλη την Ελλάδα και την Πελοπόννησο οι ντόπιοι αλλά και όσοι κάνουν διακοπές σε πόλεις και χωριά περιμένουν να απολαύσουν την μεγαλύτερη πανσέληνο του καλοκαιριού. Οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του Ναυπλίου μπορούν να ξεκινήσουν την βραδιά τους με έναν περίπατο στα σοκάκια της πόλης, να περιπλανηθούν στην Έκθεση Βιβλίου, που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην παλιά Πόλη και να καταλήξουν στον Φάρο, για να απολαύσουν το ολόγιομο φεγγάρι με θέα την Ακροναυπλία και το Μπούρτζι. Άλλοι πάλι, μπορούν να επιλέξουν να χαλαρώσουν σε μια από τις παραλίες της περιοχής, όπως η Καραθώνα ή η Πλάκα στο Δρέπανο, μακριά από τα φώτα της πόλης.

Το Φεγγάρι του Οξύρρυγχου ή αλλιώς Φεγγάρι της Μουρούνας, πήρε το όνομά του από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής. Κατά την αρχαιότητα, ο χρόνος χωριζόταν με βάση τις Πανσελήνους και όχι με τους μήνες. Όμως, πολλές φορές έπαιρναν το όνομά τους ανάλογα με τις γεωργικές δραστηριότητες που γίνονταν εκείνη την συγκεκριμένη περίοδο.

Γι’ αυτό τον λόγο, η Πανσέληνος του Αυγούστου, που πέφτει την Παρασκευή, 12 του μήνα, πήρε την συγκεκριμένη ονομασία από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής, καθώς τη συγκεκριμένη μέρα συνήθιζαν να ψαρεύουν το εν λόγω ψάρι.

Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, έτσι και την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, οι λάτρεις του ρομαντισμού- και όχι μόνο – έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν 105 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία κάτω από το φως της πανσελήνου, , σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην Αργολίδα, ωστόσο δεν θα πραγματοποιηθούν αυγουστιάτικες εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους.  

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis