home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μικρό Θέατρο Επιδαύρου: Καθήλωσε το κοινό ο Φάκελος Βάνκαου. Μια σύγχρονη ιστορία εμπνευσμένη από το Αρχαίο Δράμα

Φάκελος Βάνκαου στη Μικρή Επίδαυρο 2022

Μια σύγχρονη ιστορία εμπνευσμένη από το Αρχαίο Δράμα και συγκεκριμένα από την Άλκηστη του Ευριπίδη, παρουσίασε συνεπαίρνοντας τους θεατές ο Ηλίας Μαγκλίνης, στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου.

Ο Φάκελος Βάνκαου, ήταν μία ιστορία που καθήλωσε το κοινό το οποίο καταχειροκρότησε τους συντελεστές. Με άριστες ερμηνείες των ηθοποιών ο σκηνοθέτης έπλεξε μια ιστορία γύρω από την περίπτωση Βάνκαου (Wahncau): Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε όρθια στάση. Η συνήθης μεταθανάτια μυϊκή παράλυση αποκαταστάθηκε από μια σπάνια, ακαριαία πτωματική ακαμψία.

Επειδή έχουμε συνηθίσει τους νεκρούς οριζοντιωμένους – παραιτημένους από κάθε δικαίωμα και παρουσία, αυτή η γυναίκα μοιάζει να μας απειλεί. Ή να μας υπόσχεται το θαύμα. Σαν την Άλκηστη που «έχει και δεν έχει ξανάρθει, είναι και δεν είναι η Άλκηστη.

Φάκελος Βάνκαου στη Μικρή Επίδαυρο 2022
Φάκελος Βάνκαου στη Μικρή Επίδαυρο 2022 / ΦΩΤΟ: anagnostis
Φάκελος Βάνκαου στη Μικρή Επίδαυρο 2022
Φάκελος Βάνκαου στη Μικρή Επίδαυρο 2022 / ΦΩΤΟ: anagnostis

Μπορείς και ζωντανή και πεθαμένη να την πεις». Μια έκλειψη ηλίου θα ρίξει το αλλόκοτο φως της σε μια ήσυχη γη στο μέλλον, στα πρόσωπα των ανθρώπων και τα ερείπια των ναών.

Υποστηρίζοντας τον διάλογο της σύγχρονης δραματουργίας με το Αρχαίο Δράμα, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ολοκλήρωσε κι εφέτος το πρωτοποριακό εγχείρημα, την απευθείας ανάθεση νέων δραματικών κειμένων με αφετηρία αρχαία έργα σε Έλληνες συγγραφείς, αυτή τη φορά προερχόμενους από τον χώρο της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis