home design 800x400
home design 1170Χ320

Πελοπόννησος: Άδικος ο αποκλεισμός από το Πρόγραμμα νέων αγροτών, λέει η Περιφέρεια

Επιστολή Νίκα σε Γεωργαντά για το μείζον ζήτημα του αποκλεισμού νέων αγροτών που πληρούν τα κριτήρια
νέοι αγρότες

Άδικο ήθικά και ουσιαστικά χαρακτηρίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τον αποκλεισμό πολλών δικαιούχων από το Πρόγραμμα νέων αγροτών, αποκλειστικά και μόνο λόγω εξάντλησης της πίστωσής του και ενώ πληρούν τα τυπικά κριτήρια.

Σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, μεταφέρει αυτή τη θέση, επισημαίνοντας πως “στους αρχικούς πίνακες δικαιούχων και εν δυνάμει δικαιούχων, που αφορούν στο 90% του διαθέσιμου προϋπολογισμού, συμπεριλαμβάνονται 1.353 νέοι γεωργοί, παρατηρώντας στη συνέχεια ωστόσο ότι στους εν λόγω πίνακες δεν συμπεριλαμβάνονται 444 νέοι γεωργοί, αν και πληρούν τα τυπικά κριτήρια του υπομέτρου, λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων”.

Αγρότης
Φωτό: Αρχείο

Ο κ. Νίκας εκτιμά ότι και μετά την διαδικασία των ενστάσεων, θα παραμείνουν εκτός προγράμματος περίπου 350 υποψήφιοι, που πληρούν τα κριτήρια του υπομέτρου, προσθέτοντας ότι για την ένταξη όλων των εν λόγω υποψηφίων θα απαιτηθεί επιπλέον πίστωση περί τα 12,7 εκ ευρώ, την οποία και ζητά προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα όλοι οι υποψήφιοι νέοι γεωργοί της Περιφέρειας.

Το μείζον ζήτημα του αποκλεισμού των νέων αγροτών της Πελοποννήσου από το εν λόγω Πρόγραμμα αναμένεται να θέσει και δια ζώσης, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ο περιφερειάρχης τόσο στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και υπ’ όψιν του Γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis