home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Ανοίγει η πλατφόρμα εγγραφής στον “Προσωπικό Ιατρό”

Υποχρεωτική η διαδικασία για όλους τους πολίτες άνω των 16 ετών
γιατρός 3

Ανοίγει σήμερα, Δευτέρα 1 Αυγούστου, η πλατφόρμα για την εγγραφή των κατοίκων της Πελοποννήσου στον “Προσωπικό Ιατρό”, με τη διαδικασία να είναι υποχρεωτική για όλους όσοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τη χρονολογία γέννησής τους.

Ο προσωπικός γιατρός μπορεί να επιλεγεί ελεύθερα και ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας ή διαμονής των ενδιαφερομένων από το σύνολο των εγγεγραμμένων στους σχετικούς καταλόγους προσωπικών ιατρών, ειδικότητας γενικής-οικογενειακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας.

Πώς θα εγγραφείτε στον προσωπικό γιατρό

Η διαδικασία της εγγραφής πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας https://ehealth.gov.gr/p-rv/p με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ, είτε μέσω αυτοπρόσωπης παρουσίας σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό γιατρό με τον ΑΜΚΑ και το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Όλες οι αιτήσεις θα γίνονται αποδεκτές μέχρι να συμπηρωθεί το νόμιμο όριο των 2.000 εγγεγραμμένων πολιτών για κάθε γιατρό ενώ στην περίπτωση των ιδιωτών γιατρών μέχρι το όριο που έχει θέσει ο κάθε γιατρός στην προσωπική του σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

γιατρός 2
Φωτό: pixabay/DarkoStojanovic

Όσοι έχουν ήδη εγγραφεί σε οικογενειακό γιατρό θεωρούνται εγγεγραμμένοι και στον προσωπικο γιατρό και δεν χρειάζεται να κάνουν εκ νέου εγγραφή στην πλατφόρμα.

Κάθε κάτοικος της Πελοποννήσου έχει δικαίωμα να εγγραφεί σε έναν μόνο προσωπικό γιατρό, με δικαίωμα μετεγγραφής σε άλλον μόνο μια φορά το χρόνο, ενώ σε πρίπτωση αλλαγής Διοικητικής Περιφέρειας έχει δικαίωμα μιας επιπλεόν μετεγγραφής.

Δικαίωμα εγγραφής σε προσωπικό γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ έχουν και οι ανασφάλιστοι, εφόσον δεν μπορούν να καλυφθούν από προσωπικό γιατρό των δημοσίων μονάδων.

“Ακριβοθώρητοι” οι προσωπικοί γιατροί στην Πελοπόννησο

“Ακριβοθώρητοι” όπως φαίνεται είναι οι προσωπικοί γιατροί σε αρκετούς νομούς της Πελοποννήσου, καθώς μέχρι τις 29 Ιουλίου, με την πλατφόρμα εγγραφής των γιατρών να κλείνει στις 5 Αυγούστου, σε Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία είχε εγγραφεί μόνο ένας γιατρός.

Γιατρός
Φωτό: pixabay/valelopardo

Το γεγονός αυτό αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα, αφού οι πολίτες στους συγκεκριμένους νομούς είτε δεν θα μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα γιατί θα έχει συμπληρωθεί το όριο των 2.000 πολιτών ανά γιατρό, είτε, αν εγγραφούν, θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο να βρίσκουν εύκολα ραντεβού στη συνέχεια.

Να υπενθυμίσουμε ότι, η υποχρεωτικότητα της εγγραφής στον “Προσωπικό Ιατρό” για όλους τους πολίτες, άνω των 16 ετών, της Πελοποννήσου συνεπάγεται συνέπειες για όσους δεν εγγραφούν, όπως έχει προαναγγείλει το Υπουργείο Υγείας. Έτσι, όσοι δεν θα έχουν προσωπικό γιατρό θα επιβαρύνονται με αυξημένη συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις αλλά και νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis