home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Σνομπάρουν το θεσμό “Προσωπικός Ιατρός” οι ιδιώτες γιατροί

Μόνο ένας οικογενειακός γιατρός έχει εγγραφεί μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα – Στο ίδιο καζάνι Αρκαδία και Λακωνία
Γιατρός

Προσωπικό γιατρό θα ακούνε και προσωπικό γιατρό δεν θα βλέπουν οι κάτοικοι της Αργολίδας, καθώς όπως όλα δείχνουν οι ιδιωτικοί γιατροί του νομού “σνομπάρουν” το νέο θεσμό, με μόλις έναν γιατρό, που ήταν οικογενειακός, να έχει εγγραφεί μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα, η οποία σημειωτέον κλείνει για τους γιατρούς στις 5 Αυγούστου.

Παρόλες τις αισιόδοξες προβλέψεις του Υπουργείου Υγείας ότι, εκτός από νέες εγγραφές γιατρών, θα υπήρχαν ούτως ή άλλως διαθέσιμοι και οι υπάρχοντες 850 οικογενειακοί γιατροί, που θα γίνονταν προσωπικοί, αλλά και οι 2100 γιατροί του δημοσίου που εργάζονται στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ, οι έως τώρα αριθμοί τις διαψεύδουν, την ώρα που η πλατφόρμα εγγραφής πολιτών ανοίγει τη Δευτέρα 1 Αυγούστου.

Έτσι, χιλιάδες κάτοικοι της Αργολίδας, θα ψάχνουν με το κυάλι ραντεβού με τον προσωπικό γιατρό, ενώ θα έρθουν αντιμέτωποι και με αυξημένη συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις αλλά και νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα, όπως έχει προαναγγείλει το Υπουργείο, σε περίπτωση που δεν εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό.

Γιατρός 1
Φωτό: pixabay/valelopardo

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, μόνο οι μισοί οικογενειακοί γιατροί δήλωσαν στον “Προσωπικό Ιατρό”, με αποτέλεσμα σε όλη τη χώρα να έχουν εγγραφεί μόλις 671 προσωπικοί γιατροί, εκ των οποίων οι 425 ήταν οικογενειακοί και ανανέωσαν τη σύμβασή τους.

Στον πάτο των πινάκων βρίσκεται η Αργολίδα με μόλις έναν προσωπικό γιατρό, που ήταν πριν οικογενειακός. Στο ίδιο καζάνι βράζουν Αρκαδία και Λακωνία, με την πρώτη να καλύπτεται με έναν προσωπικό γιατρό, που ήταν και οικογενειακός, και τη δεύτερη με επίσης έναν γιατρό, που είναι νέα εγγραφή.
Ο θεσμός “Προσωπικός Ιατρός” φαίνεται να μη βρίσκει πρόσφορο έδαφος στους ιδιώτες γιατρούς της Αργολίδας και προκύπτει εύλογα το ερώτημα πώς ακριβώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα, όταν χιλιάδες κάτοικοι θα αδυνατούν να κλείσουν ραντεβού.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis