home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΕλλάδαFeatured

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των Πανελληνίων – Ανακοινώνονται οι βάσεις

Πτώση των βάσεων εισαγωγής δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις

Αγωνία τέλος για τους χιλιάδες υποψηφίους των Πανελληνίων και τις οικογένειές τους, καθώς την Παρασκευή 29 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το 2022-2023.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες και εκτός απροόπτου, θα κοινοποιήσει τα ονόματα των επιτυχόντων την Παρασκευή, “για πρώτη φορά στο τέλος Ιουλίου μετά από 59 χρόνια”, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων εισαγωγής για όλα σχεδόν τα επιστημονικά πεδία, εξ αιτίας των χαμηλών βαθμολογιών σε συνδυασμό με τους συντελεστές βαρύτητας άλλά και την ελάχιστη βάση εισαγωγής. Η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται στα τμήματα που επηρεάζονται από τα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Βιολογία, τα Λατινικά και τα Αρχαία.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, θα υπάρξουν τμήματα σχολών που μπορεί να παρουσιάσουν φέτος πτώση ακόμη και μεγαλύτερη των 500 μορίων, με εκείνα των μεσαίων και χαμηλών βαθμολογιών, ωστόσο, να εμφανίζουν πιο συγκρατημένη πτωτική τάση ενώ εξαίρεση θα αποτελέσουν πιθανά συγκεκριμένα οικονομικά τμήματα που θα παρουσιάσουν ανοδική τάση.

Να σημειώσουμε ότι φέτος οι αριστούχοι ήταν λιγότεροι σε όλα τα επιστημονικά πεδία, ενώ θα επανεμφανιστούν περιπτώσεις τμημάτων με λιγότερους από 10 εισακτέους, γεγονός που θα επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για κλείσιμο ή συγχωνεύσεις τμημάτων, κάτι που με το νέο νόμο πλαίσιο Κεραμέως, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, είναι πλέον εύκολο.

Παράταση για τα μηχανογραφικά
Φωτό: Αρχείο

Πώς θα δουν οι υποψήφιοι τα αποτελέσματα

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

-τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
-τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο)

Παράλληλα, οι υποψήφιοι που είχαν αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Επίσης τα αποτελέσματα θα αποσταλούν και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να αναρτηθούν στα Λύκεια. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

-τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

-τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που είχαν χρησιμοποιήσει για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Ταυτόχρονα, θα υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα σύνδεσμος με λίστα των επιτυχόντων, η οποία θα περιέχει μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Η αγωνία των υποψηφίων θα πάρει τέλος αύριο με την ανακοίνωση των βάσεων και θα αρχίσει η έταιρη αγωνία της εξέυρεσης φοιτητικής κατοικίας, καθώς ενοίκια και βραχυχρόνια μίσθωση γίνονται τροχοπέδη για τις οικογένειες, ειδικά στα Πανεπιστήμια της περιφέρειας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button