home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Ερμιονίδα: Ο Τόκας περνά στην αντεπίθεση – «Ένας αδύναμος Δήμαρχος ψάχνει καταφύγιο στις ύβρεις»

Τι απάντησε ο επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ στον Γιάννη Γεωργόπουλο

Στην αντεπίθεση πέρασε ο επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ Τάσος Τόκας στη διαμάχη του με το δήμαρχο αναφορικά με τον Περιφερειακό του Πορτοχελίου. Με νέα ανακοίνωσή του απαντά σε όσα είχε προαναφέρει ο Γιάννης Γεωργόπουλος.

Όπως σημειώνει ο δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας:

«Αδύναμος να αντιπαρατεθεί στο δημόσιο διάλογο με επιχειρήματα, όπως έκανα και κάνω πάντα από την αρχή της ενασχόλησής μου με τα κοινά, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας καταφεύγει στις ύβρεις, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια της συμβατικής συμπεριφοράς, δείχνοντας όμως ταυτόχρονα το πόσο στριμωγμένος είναι, εξαιτίας του έργου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Σε μία ανακοίνωση, η οποία βρίθει προσβλητικών χαρακτηρισμών κατά του προσώπου μου, απολογείται για τις λανθασμένες κινήσεις σχετικά με τα αναπτυξιακά έργα στο Πορτοχέλι. Αν δημιουργώ πρόβλημα στο Δήμο Ερμιονίδας από τις θέσεις και ενέργειές μου, σύμφωνα και με όσα προβλέπονται θεσμικά και εκ του νόμου κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων μου, ως Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης της αντιπολίτευσης, ας το κρίνουν οι δημότες και όχι ένας Δήμαρχος που έχει ξεπεράσει τα όρια.

Αναρωτιέται ο κ. Γεωργόπουλος γιατί δεν αντέδρασα όταν επισκέφθηκε μαζί με εκπρόσωπο των ιδιωτών δωρητών, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη στις 17 Μαΐου 2022 και εξεδόθη σχετικό ενημερωτικό δελτίο τύπου. Μα είναι απλό γιατί τότε δεν ξέραμε τι είχε συζητηθεί συγκεκριμένα, αλλά το μάθαμε στις 23 Ιουλίου 2022, από το δελτίο τύπου που εξέδωσε, ότι δηλαδή τρέχουν οι διαδικασίες χωρίς το θέμα να έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην προσπάθειά να πετύχει το σκοπό του, που δεν είναι άλλος από το να καλύψει τα συνεχιζόμενα λάθη και παραλείψεις στην άσκηση των καθηκόντων του, δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τον αείμνηστο Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή για να δικαιολογήσει τα γραφόμενά του.

Αυτού που με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής το 2019, του έλεγε να ετοιμάζει την απολογία του, για αυτά που βρήκε στο Δήμο. Ξέρουν όμως οι δημότες τι έκανε ως αντιπολίτευση ο σημερινός Δήμαρχος!!

Δεν διστάζει βέβαια να χρησιμοποιεί και ψέματα παραπληροφορώντας, ότι δηλαδή ο αείμνηστος Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής, έφερε την μελέτη της κατασκευής του Κόμβου Κρανιδίου – Πορτοχελίου, ολοκληρωμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς αποδοχή και έγκριση. Δεν λέει όμως την αλήθεια γιατί το έργο ξεκίνησε το 2015, με απόφαση συλλογικού οργάνου!! Συγκεκριμένα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ( Αριθ. Αποφ. 55/2015) του Δήμου Ερμιονίδας όπου εγκρίθηκε η απ’ ευθείας ανάθεση της μελέτης. Στη συγκεκριμένη όμως απόφαση, μειοψήφησε ο σημερινός Δήμαρχος ο οποίος ήταν και Πρόεδρος της συνεδρίασης μάλιστα, λόγω απουσίας του κ. Γιάννη Αντωνόπουλου. Όμως όλα βγαίνουν στη δημοσιότητα αργά ή γρήγορα!!

Ιδού το έγγραφο:

ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΟΜΒΟ

Ας μας πει, λοιπόν, ο κ. Γεωργόπουλος με ποια απόφαση συλλογικού οργάνου ενεργεί στην συγκεκριμένη περίπτωση;

Επαναλαμβάνω ότι ο Δήμαρχος σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του, προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα, κατευθύνει τις δράσεις του Δήμου για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης, διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας. Και βεβαίως εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Με την σημερινή μου παρέμβαση και επειδή ο κόσμος ζητάει να ενημερωθεί, καλώ τον Δήμαρχο Ερμιονίδας να δώσει στη δημοσιότητα:

1) Τα ονόματα των ιδιωτών δωρητών, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να χρηματοδοτήσουν την εκπόνηση μελετών που περιλαμβάνουν την κατασκευή του Περιφερειακού δρόμου Πορτοχελίου – Κόστας, με χωροθέτηση στα όρια του οικισμού του Πορτοχελίου και την ανάπλαση του Λιμένα Πορτοχελίου.

2) Το μελετητικό γραφείο στο οποίο έχουν αναθέσει οι ιδιώτες χορηγοί την εκπόνηση μελετών, όπως γράφει ο Δήμαρχος στην ανακοίνωση της 23ης Ιουλίου 2022.

Κλείνοντας ζητώ από τον κ. Γεωργόπουλο να πάρει πίσω τις ύβρεις κατά του προσώπου μου, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να γίνει άμεσα ενημέρωση και συζήτηση στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας σχετικά με τα προωθούμενα έργα στρατηγικής σημασίας στο Πορτοχέλι.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα προγράμματα τοπικής ανάπτυξης οφείλουν να εκπονούνται με την ενεργητική εμπλοκή των τοπικών κοινωνιών, διασφαλίζοντας την ενότητά τους».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button