home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Γιάννης Γεωργόπουλος: Βλαπτικός και φαιδρός ο Τάσος Τόκας

Δήμαρχος Ερμιονίδας: «Ο κ. Τόκας είναι ένας βλαπτικός άνθρωπος για τον Δήμο μας, ο οποίος προσπαθεί να εμποδίσει κάθε έργο που γίνεται»

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τον Περιφερειακό Πορτοχελίου, ένα έργο που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των μελετών. Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος απάντησε στον Τάσο Τόκα τονίζοντας πως «είναι ένας βλαπτικός άνθρωπος για τον Δήμο μας, ο οποίος προσπαθεί να εμποδίσει κάθε έργο που γίνεται».

Όπως σημειώνει ο κ. Γεωργόπυολος:

«Ο κ. Τόκας με την τελευταία παρέμβασή του σχετικά με το θέμα της κατασκευής του Περιφερειακού δρόμου Πορτοχελίου – Κόστας, ξεπέρασε κάθε όριο φαιδρότητας.

Δεν θα ασχολούμουν μαζί του, διότι δεν αξίζει καν ο κόπος να παρακολουθώ την δίχως τελειωμό κατρακύλα του.

Το κάνω μόνο και μόνο για να αναδείξω τα ταπεινά του κίνητρα και το πόσο βλαπτικός, εκτός από φαιδρός, είναι ο άνθρωπος αυτός για τον τόπο μας.

Καταρχήν αγνοεί επιδεικτικά και με αναίδεια, πως η παρούσα Δημοτική Αρχή εκλέχθηκε από τον λαό, λαμβάνοντας την ισχυρή εντολή να εφαρμόσει για μια τετραετία το πρόγραμμά της.

Οι συνεργάτες μου και εγώ με βάση και οδηγό το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, εφαρμόζουμε βήμα – βήμα το προεκλογικό μας πρόγραμμα, με το οποίο δεσμευθήκαμε απέναντι στους Δημότες της Ερμιονίδας.

Ο βασικότερος κανόνας της Δημοκρατίας, την οποία ευτυχώς βιώνουμε ανελλιπώς τα τελευταία 48 χρόνια, είναι να αποφασίζει η πλειοψηφία και όχι η μειοψηφία, όπως επιδιώκει ο κ. Τόκας.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει τα τρία τελευταία χρόνια στον Δήμο μας και αυτό συνέβαινε πάντα, κατά τις περιόδους της Δημοκρατίας, τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και στην Κεντρική Διοίκηση της Πατρίδας μας.

Τώρα εάν ο κ. Τόκας, ο οποίος αποτελεί μια μικρή μειοψηφία της τάξεως του 3% στο Δημοτικό Συμβούλιο, νομίζει ότι εκλέχθηκε ως συγκυβερνήτης του Δήμου Ερμιονίδας, τότε πλανάται πλάνην οικτράν και δυστυχώς γι’ αυτόν δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Και ερωτώ τον κ. Τόκα, από ποια Νομοθεσία προκύπτει ότι για κάθε ζήτημα και για κάθε έργο που  σκέφτεται και προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή να προωθήσει μέσω επισκέψεών μου, είτε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είτε σε κάποιο Υπουργείο, θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί αυτή η επίσκεψή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Είναι γεγονός ότι πολύ συχνά επισκέπτομαι τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Τρίπολη και Υπουργούς, Υφυπουργούς και Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων στην Αθήνα, προσπαθώντας να προωθήσω αναπτυξιακά έργα για τον Δήμο μας και να εξασφαλίσω τα απαραίτητα χρηματοδοτικά κονδύλια για την υλοποίησή τους.

Δηλαδή θα πρέπει πριν από κάθε επίσκεψή μου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ή σε κάποιο Υπουργείο, να παίρνω πρώτα την άδεια του κ. Τόκα και να το φέρνω σαν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Για παράδειγμα, για να προωθήσω την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία του Δημοτικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ερμιονίδας ή του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ερμιονίδας, θα έπρεπε να πάρω την άδεια του κ. Τόκα πρώτα;

ΟΧΙ βέβαια, σε καμία περίπτωση και τέτοιες επικίνδυνες απόψεις ξεπερνούν κάθε επίπεδο παραλογισμού.

Και φυσικά ο κ. Τόκας τα γνωρίζει όλα αυτά, αλλά έχει διαφορετικό σκοπό όπως θα εξηγήσω παρακάτω.

Επίσης θα τον ενημερώσω πως η Νομοθεσία προβλέπει την περίπτωση συγκυβέρνησης του Δήμου από πολλές παρατάξεις, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εάν το επιθυμεί διακαώς, ας κάνει λοιπόν αίτηση να συγκυβερνήσει τον Δήμο μας η παράταξή του σε συνεργασία με την «Δυνατή Ερμιονίδα», (η οποία βέβαια έλαβε την σχετική εντολή από τους Δημότες), ώστε να αποφασίσει επ’ αυτού το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πάμε τώρα στο συγκεκριμένο θέμα της κατασκευής του Περιφερειακού δρόμου Πορτοχελίου – Κόστας, το οποίο όπως όλοι οι αυτοδιοικητικοί γνωρίζουμε πολύ καλά, είναι ένα έργο που υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι από τον Δήμο Ερμιονίδας.

Δηλαδή είναι ένα Περιφερειακό Έργο, του οποίου την σύνταξη της μελέτης, τις απαλλοτριώσεις, την δημοπράτηση και την κατασκευή, υλοποίει αποκλειστικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η έναρξη και η τελική ολοκλήρωση αυτού του έργου, βάση της ισχύουσας Νομοθεσίας, απαιτούν κάποια συγκεκριμένα βήματα.

Στις συναντήσεις που είχα πριν από δυόμιση χρόνια με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Νίκα Παναγιώτη, του εξήγησα πόσο μεγαλόπνοο είναι ένα τέτοιο έργο και πόσο θα εκτοξεύσει αναπτυξιακά την κατεξοχήν τουριστική Ερμιονίδα.

Ο κ. Νίκας συμφώνησε μαζί μου και σε συνεννόηση με τον τότε Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας κ. Μαλτέζο Γιάννη και τις Τεχνικές Υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ξεκίνησε η σύνταξη μελέτης για την κατασκευή της Περιφερειακής οδού Πορτοχελίου – Κόστας, με χωροθέτηση εκτός των ορίων του οικισμού του Πορτοχελίου.

Ο Νόμος ορίζει ότι όταν ολοκληρωθεί αυτή η μελέτη, τότε θα έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας με σκοπό την αποδοχή και την έγκρισή της.

Εκεί θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση και θα ακουστούν η άποψη του Κοινοτικού Συμβουλίου Πορτοχελίου, οι απόψεις κάθε Δημότη, κοινωνικού φορέα και επαγγελματικού συλλόγου, όπως π.χ. του συλλόγου ξενοδόχων, του συλλόγου ποτών και εστιάσεων Πορτοχελίου, του συλλόγου μηχανικών Ερμιονίδας, των οικολογικών οργανώσεων κ.λ.π.

Το ίδιο ακριβώς έκανε και ο αείμνηστος Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής με τον Κόμβο Κρανιδίου –  Πορτοχελίου, όταν και έφερε την μελέτη της κατασκευής αυτού του Περιφερειακού Έργου ολοκληρωμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς αποδοχή και έγκριση.

Το ίδιο θα κάνουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα με την αναθεωρημένη μελέτη της κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου Κρανιδίου, ένα έργο που υλοποιείται και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτή είναι η χρονική σειρά που προβλέπει ο Νόμος και ο κ. Τόκας θέλει να αλλάξει για τους δικούς του λόγους.

Κάποια στιγμή με επισκέφθηκε μια αντιπροσωπεία ιδιωτών δωρητών, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να χρηματοδοτήσουν την εκπόνηση μελετών που περιλαμβάνουν την κατασκευή του Περιφερειακού δρόμου Πορτοχελίου – Κόστας, με χωροθέτηση στα όρια του οικισμού του Πορτοχελίου και την ανάπλαση του Λιμένα Πορτοχελίου.

Επίσης εξέφρασαν την διάθεση να χρηματοδοτήσουν μέρος του κόστους των δύο αυτών  έργων. 

Αφού ενημέρωσα τους δωρητές ότι για το έργο της κατασκευής του Περιφερειακού δρόμου Πορτοχελίου – Κόστας, με χωροθέτηση στα όρια του οικισμού του Πορτοχελίου, υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προς αυτήν πρέπει να κάνουν την δωρεά της μελέτης και της χρηματοδότησης του έργου, στην συνέχεια τους έφερα σε επαφή με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την αποδοχή της δωρεά της μελέτης και τα περαιτέρω.

Κατά τον κ. Τόκα τι έπρεπε να κάνω; Να διώξω τους δωρητές, λέγοντάς τους ότι η κατασκευή του έργου δεν αφορά τον Δήμο Ερμιονίδας;

Ή να πάρω την άδεια του κ. Τόκα και του Δημοτικού Συμβουλίου για να τους παραπέμψω στην καθ’ ύλην αρμόδια για την κατασκευή του έργου, Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Λες και δεν μπορούσαν από μόνοι τους να πάνε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την δωρεά τους ανά χείρας και χρειάζονταν πρώτα την δική μου άδεια ή του κ. Τόκα!!!

Αυτές οι απόψεις στερούνται κάθε σοβαρότητας και είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας και φυσικά πέρα από κάθε Νομιμότητα.

Βέβαια αναρωτιέμαι γιατί δεν αντέδρασε ο κ. Τόκας στις 17 Μαΐου 2022, όταν  επισκέφθηκα μαζί με εκπρόσωπο των ιδιωτών δωρητών, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη και εξεδόθη σχετικό ενημερωτικό δελτίο τύπου εδώ και θυμήθηκε σήμερα να κόπτεται για τα αναπτυξιακά έργα του Δήμου μας.

Ομοίως, όπως ορίζει ο Νόμος, όταν ολοκληρωθεί και αυτή η μελέτη, θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας με σκοπό την αποδοχή και την έγκρισή της, μέσω της δημόσιας διαβούλευσης, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων, Δημοτών, Φορέων και Συλλόγων.

Όσο και να προσπαθεί λοιπόν να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα ο κ. Τόκας, δεν καταφέρνει τίποτα παραπάνω από το να εκτίθεται ανεπανόρθωτα στα μάτια των Δημοτών.

Διότι όλοι έχουν καταλάβει πλέον ότι ο μόνος σκοπός του είναι να εμποδίσει κάθε έργο που γίνεται στον Δήμο μας.

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο, ότι κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, ο αείμνηστος Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής, σχεδόν σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο κατηγορούσε τον κ. Τόκα σαν εχθρό του τόπου, με αφορμή τις καταγγελίες του τελευταίου σε δημόσιες υπηρεσίες και Υπουργεία ενάντια σε υλοποιούμενα έργα, όπως για παράδειγμα την κατασκευή του Πράσινου Σημείου Ερμιονίδας.

Αυτό ακριβώς πράττει και σήμερα ο κ. Τόκας, αφού παρεμβαίνει και κάνει φασαρία για τον Περιφερειακό δρόμο Πορτοχελίου, ευελπιστώντας πως οι ιδιώτες δωρητές θα κάνουν πίσω και θα αποσύρουν την δωρεά τους.

Όμως για μια ακόμα φορά δεν θα του γίνει η χάρη.

Αυτό το αναπτυξιακό και μεγαλόπνοο έργο θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί κανονικά, ενώ η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να εφαρμόζει πιστά το πρόγραμμά της, δίχως να λαμβάνει την άδεια του κ. Τόκα».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button