home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

He’s a Rapist: Νέο πανό κατά Λιγνάδη στην Επίδαυρο (Εικόνες)

Το πανό αναρτήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου πριν ξεκινήσει η παράσταση «Αγαμέμνων» του Αισχύλου και μαζεύτηκε λίγο πριν ξεκινήσει το έργο
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου πανό (5)

Διεθνείς διαστάσεις έχει πάρει η απόφαση για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου πρωτόδικα Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς μετά το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, σειρά πήρε η Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών (FIA). Μάλιστα σήμερα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σηκώθηκε από κάποιους στο κοινό ένα πανό που έγραφε “He’s a rapist”, κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, μόνο που εκείνο ήταν στα Ελληνικά («Βιαστής είναι»).

Αυτή τη φορά το πανό είχε αναρτηθεί μέχρι λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η παράσταση «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, ενώ στη συνέχεια αυτοί το ανέβασαν, το μάζεψαν.

Οι χθεσινές αντιδράσεις στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου

Η άσκηση έφεσης για δυο σκέλη της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη, που προχώρησε η εισαγγελέας εφετών, Βασιλική Χαλβά, δεν καταλάγιασε τις αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου, που συνεχίζει να κάνει ανακοινώσεις στις θεατρικές παραστάσεις για την απόφαση του δικαστηρίου.

Το ίδιο συνέβη και το βράδυ της Παρασκευής στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου μετά την επιτυχημένη παράσταση «Επιτρέποντες του Μενάνδρου», όχι με την ανάρτηση πανό αλλά με την ανάγνωση της ανακοίνωσης του ΣΕΗ από νεαρή ηθοποιό της παράστασης.

Η έφεση

Την ίδια ημέρα είχε προηγηθεί η άσκηση της έφεσης από την εισαγγελέα, για το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αθώωση του καταδικασμένου σε 12 έτη κάθειρξης σκηνοθέτη για έναν από τους τρεις καταγγέλλοντες. Η εισαγγελέας θεωρεί ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δυο περιπτώσεις λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους. Μετά την άσκηση της έφεσης ο Δημήτρης Λιγνάδης θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, ενώ μέχρι τότε θα παραμένει ελεύθερος, καθώς η άσκηση της έφεσης δεν επηρεάζει το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του.

Εντωμεταξύ, από τη μεριά του, ο συνήγορος του ηθοποιού και σκηνοθέτη Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωση του εξαπολύει πυρά κατά της αντιεισαγγελέως Βασ. Χαλβά, η οποία άσκησε έφεση σε μία από τις αθωωτικές κρίσεις του δικαστηρίου.

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου πανό (1)

Δημήτρης Λιγνάδης: Εξοργισμένη η Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών

«Εξοργισμένη» δηλώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών (FIA) για την απόφαση του δικαστηρίου να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Σε ανακοίνωσή της, η Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών φανερώνει την οργή της «με την απόφαση δικαστηρίου να απελευθερώσει τον καταδικασμένο βιαστή Δημήτρη Λιγνάδη (πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου)».

Παράλληλα, η FIA εκφράζει την συμπαράστασή της στο κύμα διαμαρτυριών Ελλήνων ηθοποιών κατά της απόφασης, οι οποίοι διαβάζουν τη θέση του ΣΕΗ πριν και μετά τις θεατρικές παραστάσεις τους ενώ πολλές είναι και οι αντιδράσεις του κόσμου.

«Στηρίζουμε τους ηθοποιούς της Ελλάδας στον αγώνα τους για δικαιοσύνη, στηρίζουμε τα ελληνικά σωματεία και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών», καταλήγει η ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ηθοποιών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis