home design 800x400
home design 1170Χ320

Μικρό Θέατρο Επιδαύρου: Νέες αντιδράσεις ηθοποιών μετά την έφεση για την υπόθεση Λιγνάδη (Video)

Οι θεατές χειροκρότησαν την ανακοίνωση κατά της δικαστικής απόφασης, μετά την επιτυχημένη παράσταση «Επιτρέποντες του Μενάνδρου»
Μικρή Επίδαυρος Επιτρέποντες Μενάνδρου (2)

Η άσκηση έφεσης για δυο σκέλη της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη, που προχώρησε η εισαγγελέας εφετών, Βασιλική Χαλβά, δεν καταλάγιασε τις αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου, που συνεχίζει να κάνει ανακοινώσεις στις θεατρικές παραστάσεις για την απόφαση του δικαστηρίου.

Το βράδυ της Παρασκευής, μετά την επιτυχημένη παράσταση «Επιτρέποντες του Μενάνδρου» στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου, μια ηθοποιός διάβασε νέα ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για το θέμα, καταχειροκροτούμενη από το κοινό. Η αντίδραση του κόσμου στο κατάμεστο θέατρο ήταν έντονη με το παρατεταμένο χειροκρότημα, ενώ παρακολουθούσαν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί της παράστασης.

Την ίδια ημέρα είχε προηγηθεί η άσκηση της έφεσης από την εισαγγελέα, για το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αθώωση του καταδικασμένου σε 12 έτη κάθειρξης σκηνοθέτη για έναν από τους τρεις καταγγέλλοντες. Η εισαγγελέας θεωρεί ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δυο περιπτώσεις λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους. Μετά την άσκηση της έφεσης ο Δημήτρης Λιγνάδης θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, ενώ μέχρι τότε θα παραμένει ελεύθερος, καθώς η άσκηση της έφεσης δεν επηρεάζει το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του.

Εντωμεταξύ, από τη μεριά του, ο συνήγορος του ηθοποιού και σκηνοθέτη Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωση του εξαπολύει πυρά κατά της αντιεισαγγελέως Βασ. Χαλβά, η οποία άσκησε έφεση σε μία από τις αθωωτικές κρίσεις του δικαστηρίου.

Οι Επιτρέποντες του Μενάνδρου

Κατάμεστο από κόσμο ήταν το βράδυ της Παρασκευής το Μικρό Θέατρο Επιδαύρου, με το κοινό να απολαμβάνει τους “Επιτρέποντες του Μενάνδρου” σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Μικρή Επίδαυρος Επιτρέποντες Μενάνδρου (1)

Επίκαιρο το έργο, παρότι γράφτηκε δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν. «Είναι τόσο επίκαιρο που είναι φοβιστικό και ειδικά με τις τελευταίες εξελίξεις με τον Λιγνάδη, το φορτίζει μ ένα βάρος, αλλά ευτυχώς η σκηνοθεσία έχει κρατήσει τον αρχικό στόχο, να πει δηλαδή νια ιστορία και με τον τρόπο της γίνεται ανάλαφρη και διασκεδαστική η ιστορία”, όπως σημειώνει ο ηθοποιός Μάριος Σαραντίδης (elculture.gr). Το έργο μιλάει για έναν βιασμό και τις ανατροπές και τα μπερδέματα που ακολουθούν έπειτα από αυτόν. Η φράση που ακούγεται συχνά για τον Χαρίσιο, είναι ότι είναι καλό παιδί αν και βιαστής.

Οι Επιτρέποντες είναι μία από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Μενάνδρου. Και ο Μένανδρος, ένας από τους σπουδαιότερους εκπρόσωπους της Νέας Κωμωδίας, με πηγαίο χιούμορ, θέματα ακόμα επίκαιρα και χαρακτήρες που μοιάζουν σύγχρονοι.

Η παράσταση «Επιτρέποντες του Μενάνδρου» επαναλαμβάνεται και σήμερα 23 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis