home design

Ναύπλιο: «Σαφάρι» για παράνομο παρκάρισμα σε Παλιά Πόλη και Αρβανιτιά – Βροχή τα πρόστιμα (Εικόνες)

Η τροχαία μοίρασε κλήσεις και αφαίρεσε πινακίδες σε μια προσπάθεια να μετριαστεί το ανεξέλεγκτο φαινόμενο - Τι πρόστιμο πληρώνει όποιος σταθμεύει πάνω σε πεζοδρόμια

Το παράνομο πάρκινγκ στο Ναύπλιο αλλοιώνει τον χαρακτήρα της Παλιάς Πόλης και προκαλεί γκρίνιες μεταξύ των μόνιμων κατοίκων που βλέπουν τους τουρίστες να καταλαμβάνουν συστηματικά τις θέσεις που έχουν προβλεφθεί γι’ αυτούς με ειδική σήμανση. Πρόβλημα δημιουργείται και στην Αρβανιτιά λόγω της κατάληψης του πεζοδρομίου που δεν έχει κολωνάκια από σταθμευμένα οχήματα.

Από την άλλη είναι γνωστό το πρόβλημα με τις περιορισμένες θέσεις στάθμευσης στην πόλη του Ναυπλίου, εξαιρουμένου του χώρου του λιμανιού, που όμως δεν φυλάσσεται επαρκώς με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές σε οχήματα που σταθμεύουν εκεί, όπως το να καταστρέφονται λάστιχα, να ξεκολλούν προφυλακτήρες ή να χαράσσονται μέρη των αυτοκινήτων με αιχμηρά αντικείμενα.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι οδηγοί να παρκάρουν όπου βρουν πρόχειρα, σε σημεία όπου απαγορεύεται να το κάνουν, πάνω σε πεζοδρόμια, ακόμα και σε πλατείες κατά το παρελθόν.

Δεκάδες κλήσεις και αφαίρεση πινακίδων

Δεκάδες ήταν οι παραβάσεις που βεβαίωσε η τροχαία Ναυπλίου, μετά από τα παράπονα που εκφράστηκαν από μόνιμους κατοίκους για απουσία ελέγχων. Οι αστυνομικοί σε «σαφάρι» ελέγχων για παράνομο παρκάρισμα εντόπισαν πληθώρα παραβάσεων και τα πρόστιμα έπεσαν βροχή.

Εκτός από τις κλήσεις που βρήκαν οι οδηγοί στα τζάμια των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων τους, αφαιρέθηκαν και πινακίδες σε ορισμένες «βαρύτερες» περιπτώσεις, όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό που παραθέτουμε.

Οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις της συγκεκριμένης πρακτικής προκάλεσε τελικά την επαγρύπνηση της Τροχαίας, η οποία θέλησε να στείλει ένα πρώτο μήνυμα, εντατικοποιώντας τους ελέγχους, με στόχο να μετριαστεί η έκταση του φαινομένου.

Η κατάληψη σε πεζοδρόμια και το πρόστιμο

Αρκετοί ήταν οι οδηγοί που είχαν κάνει …κατάληψη πάνω σε πεζοδρόμια αλλά υπήρξαν και αυτοί που επέλεξαν σημεία στα οποία με σήμανση δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα.

Όταν τα πεζοδρόμια μετατρέπονται σε δρόμους καθίσταται ριψοκίνδυνη η μετακίνηση των πεζών και ειδικά των Ατόμων με Αναπηρία.

Υπενθυμίζεται ότι η παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμιο τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που ο οδηγός δεν απομακρύνει το αυτοκίνητό του από το σημείο εντός των επόμενων τριών ωρών, τότε θα λάβει νέο πρόστιμο. Σε περίπτωση, μάλιστα, που παρέλθει και το δεύτερο τρίωρο, τότε το αυτοκίνητό του θα απομακρυνθεί.

Το παράνομο πάρκινγκ στο Ναύπλιο δεν είναι κάτι καινούριο, ειδικά κατά τη θερινή τουριστική περίοδο, ιδίως σε ημέρες με μεγάλη επισκεψιμότητα στην περιοχή. Οι έλεγχοι είναι καλοδεχούμενοι, όμως θα πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα για την ασφάλεια όσων παρκάρουν στο λιμάνι, αλλά και να υπάρξει μέριμνα για την εξεύρεση νέων θέσεων πάρκινγκ πλησίον του ιστορικού κέντρου, χωρίς να την πληρώνουν οι λίγοι μόνιμοι κάτοικοι που έχουν απομείνει σε αυτό.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version