home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΜεσσηνία

Το αεροδρόμιο Καλαμάτας αναβαθμίζεται

Εγκαινιάστηκε η επίσημη λειτουργία του Info kiosk της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Την επίσημη λειτουργία του Γραφείου τουριστικής πληροφόρησης (Info kiosk) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που λειτουργεί στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” εγκαινίασε το απόγευμα σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

“Ο τουρισμός, η ατμομηχανή της οικονομικής μας ανάπτυξης, χρειάζεται τον παράγοντα άνθρωπος. Γι’ αυτό, σκοπός του περιπτέρου αυτού -όπως και των υπόλοιπων της Περιφέρειας, στον Ισθμό, το Ναύπλιο και την Σπάρτη, αλλά σύντομα και στο Λεωνίδιο- δεν είναι μόνο να υποδέχεται τους επισκέπτες της περιοχής μας, αλλά και να τους ενημερώνει, όπως επίσης και να καταγράφει προβλήματα και παρατηρήσεις που γίνονται από αυτούς, με στόχο να διορθώνουμε τα κακώς κείμενα” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης, αφού ανέφερε στη συνέχεια ότι η στελέχωση του περιπτέρου γίνεται με καταρτισμένο προσωπικό, πανεπιστημιακού επιπέδου, δήλωσε ότι η Περιφέρεια, “παρά το γεγονός ότι δεν έχει αρμοδιότητα όσον αφορά στον χώρο του αεροδρομίου, βοήθησε στην αποκατάσταση στοιχειωδών υποδομών του”, καθώς, όπως τόνισε, “η αυτοδιοίκηση είναι κατά μία έννοια μια έκφανση του κράτους”.

Δεν παρέλειψε ο Π. Νίκας να αναφερθεί, τέλος, στην “καταλυτική παρουσία και συμβολή του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, με την δημιουργία της Costa Navarino, η οποία έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στην ανέλιξη του αεροδρομίου Καλαμάτας σε διεθνή αερολιμένα και σε μία από τις βάσεις της Aegean”, προσθέτοντας ότι από την πλευρά της η Περιφέρεια έχει τον δικό της ρόλο, χρηματοδοτώντας αεροπορικές εταιρείες να έρχονται στην Καλαμάτα.

Καταλήγοντας, απέδωσε εύσημα στην αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου και την ομάδα Τουρισμού της Περιφέρειας γενικότερα για το έργο που με επιτυχία, όπως σημείωσε, επιτελούν, ενώ εξέφρασε συγχαρητήρια και στην αρχιτέκτονα Αναστασία Ψυροπούλου για τον σχεδιασμό του περιπτέρου που αποτέλεσε, όπως είπε ο περιφερειάρχης, “ανιδιοτελή προσφορά” εκ μέρους της.

Νωρίτερα, η αντιπεριφερειάρχης Αννα Καλογεροπούλου είχε επισημάνει στον δικό της σύντομο χαιρετισμό, ότι η δημιουργία περιπτέρων τουριστικής πληροφόρησης σε κρίσιμες περιοχές της κάθε Περιφερειακής Ενότητας αποτελεί μέρος της συνολικής πολιτικής της Περιφέρειας στον τομέα του τουρισμού.

Από την πλευρά της, η αερολιμενάρχης Καλαμάτας Ακριβή Βλάχου χαιρέτισε την δημιουργία του περιπτέρου, “το οποίο αποτελεί κόσμημα για το αεροδρόμι και σηματοδοτεί την επίσημη παρουσία της Περιφέρειας στον διεθνή αερολιμένα της Καλαμάτας ‘Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος’, ο οποίος”, όπως τόνισε, “προσπαθεί να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής και συνεισφέρει στο μέτρο που του αναλογεί στην περαιτέρω ανάπτυξή της”, εκφράζοντας παράλληλα ευχαριστίες προς την Περιφέρεια για την σταθερή αρωγή της.

Η αερολιμενάρχης, καταλήγοντας, σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά ευοίωνο το γεγονός ότι η φετινή συνολική κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει πλησιάσει στα επίπεδα του 2019, με τις αφίξεις από το εξωτερικό να παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με την χρονιά εκείνη.

Χαιρέτισαν επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, αναφέροντας ότι ο ξενοδόχοι είναι αλληλέγγυοι και στηρίζουν την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, θέτοντας ως επιδίωξη την επιπλέον αναβάθμιση του αεροδρομίου ώστε να έχει δυνατότητα να υποδέχεται περισσότερους επισκέπτες.

Τέλος, ο υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Μενέλαος Κουτέλας, δήλωσε από την πλευρά του ότι το Επιμελητήριο θα είναι πάντα αρωγός στην προσπάθεια της Περιφέρειας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος και Πρωτογενούς Παραγωγής Στάθης Αναστασόπουλος, εκπρόσωποι της ΤΕΜΕΣ και της Costa Navarino, οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργος Εγγλέζος και του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Νίκος Μαλαπέτσας κ.α.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button