home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδα

ΔΙΕΚ Άργους: Μοναδικές εμπειρίες στη Βαρκελώνη

Το Δ.ΙΕΚ Άργους ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα Erasmus +

Το ΔΙΕΚ Άργους ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα Erasmus + σπουδαστικής κινητικότητας 2019-1-EL01-KA102-062291 με προορισμό τη Βαρκελώνη Ισπανίας.

Για δεκαπέντε ημέρες σπουδαστές /στριες από τις ειδικότητες Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου, Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου και Βοηθός Νοσηλευτή Ατόμων με ειδικές παθήσεις εργάστηκαν σε ισπανικούς επαγγελματικούς φορείς (βρεφονηπιακούς σταθμούς και μονάδες υγειονομικής φροντίδας), απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες σχετικές με την εργασία τους, ήρθαν σε επικοινωνία με επαγγελματικά περιβάλλοντα διαφορετικά και αντιλήφθηκαν τη σημασία της εξωστρέφειας και των προοπτικών του επαγγέλματός τους. Το πρόγραμμα έλαβε συνολική χρηματοδότηση από την ευρωπαϊκή επιτροπή, με εθνική μονάδα αναφοράς το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Παράλληλα σε προσωπικό επίπεδο, έζησαν μοναδικές εμπειρίες σε μια υπέροχη πόλη όπως η Βαρκελώνη, επισκέφθηκαν σημαντικούς πολιτιστικούς προορισμούς όπως την εκκλησία Sagrada Familia και το μουσείο Picasso και δημιούργησαν μια ομάδα η οποία με συνέπεια παρακολούθησε όλο το πρόγραμμα και ανταπεξήλθε στις δυσκολίες.

logo erasmus2019 iekargous inbarcelona

Μετά την ολοκλήρωση της κινητικότητας οι σπουδαστές/στριες συμμετείχαν στην ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του σχεδίου κινητικότητας, στην οποία παρουσίασαν τα αποτελέσματα του σχεδίου. Η ημερίδα υλοποιήθηκε με έναν εξαιρετικά καινοτόμο τρόπο σε νεανικό ραδιοφωνικό σταθμό και συγκεκριμένα στο Ράδιο Σφαίρα Αργολίδας 94,4 FM.

Η ραδιοφωνική παραγωγός και σπουδάστρια/συμμετέχουσα στο πρόγραμμα Μαριτίνα Μπούκουρα φιλοξένησε στην εκπομπή της την παρουσίαση του σχεδίου. Πολύ ενδιαφέρον είχαν οι τηλεφωνικές παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων εργασίας και συγκεκριμένα του κ. Οψιμούλη Βασίλη, υπευθύνου του ΕΚΑΒ Αργολίδας, της κ. Καλούδη, υπεύθυνης βρεφονηπιακών σταθμών Δήμου Ναυπλιέων και της κ. Μπούρη, προϊσταμένης νοσηλευτικής υπηρεσίας ΤΕΠ της Ν.Μ. Ναυπλίου.

Το Δ.ΙΕΚ Άργους έχει ολοκληρώσει τα τελευταία χρόνια δυο προγράμματα κινητικότητας και θα συνεχίσει σταθερά να προτείνει στους σπουδαστές/στριες του προοπτικές εξωστρέφειας, κινητικότητας και επαγγελματικών ευκαιριών σε αντίστοιχα και πιο διευρυμένα προγράμματα κινητικότητας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button