home design 800x400
home design 1170Χ320

Καλαμάτα: Καλωσορίζει το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής η πόλη

ρομποτική

Το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής, που διοργανώνεται από το Δήμο Καλαμάτας το Σάββατο 2 Ιουλίου, στην πλατεία Βασ. Γεωργίου στις 6 το απόγευμα, καλωσορίζει η Καλαμάτα.

Στο Φεστιβάλ, με γενικό τίτλο «1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων Δήμου Καλαμάτας», συμμετέχουν συνολικά 24 ομάδες με πάνω από 250 μέλη, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Ξάνθη, Σπάρτη, Αγρίνιο, Χαρακοποιό, Μεθώνη και Χανδρινού) αλλά και τοπικές ομάδες.

Η κεντρική πλατεία της πόλης έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε όσοι βρεθούν στο Φεστιβάλ να μπορούν να αλληλεπιδρούν συνεχώς με τους συμμετέχοντες, να ανταλλάξουν ιδέες, να πληροφορηθούν για τις ιδέες και τον τρόπο λειτουργίας των κατασκευών, να εκφράσουν το πώς φαντάζονται τις πόλεις του μέλλοντος και το πώς θα ήθελαν να διαμορφωθεί η Καλαμάτα στην πορεία.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφερόμενος στους στόχους και τη φιλοσοφία της διοργάνωσης, τόνισε πως πρόκειται για ένα Φεστιβάλ το οποίο, «αποτυπώνει μέρος της φιλοσοφίας της Δημοτικής Αρχής, που με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, επενδύει στις νέες τεχνολογίες, στην καινοτομία, σε δράσεις που συνδέονται με το αύριο. Άλλωστε η προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Καλαμάτας δεν σταματάει, είναι μια δυναμική διαδικασία που συνεχώς εξελίσσεται».

290294692 1106689226550397 4453232580094520703 n
Φωτό: Δήμος Καλαμάτας

«Οι συμμετέχοντες έρχονται σ’ επαφή με επιστήμες όπως η φυσική, η χημεία, η μηχανική, τα μαθηματικά και η πληροφορική, επιστήμες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κλιματική ουδετερότητα και στη διαμόρφωση των έξυπνων πόλεων, δηλαδή τις έξυπνες και κλιματικά ουδέτερες πόλεις του μέλλοντος», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ συγκροτείται από καθηγητές των πανεπιστημίων Πελοποννήσου, Δυτικής Αττικής, από την Ένωση Φυσικών, και από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών Καλαμάτας.

Μιλώντας εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών Καλαμάτας, ο Παναγιώτης Πετρόπουλος, σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί σχημάτισαν ομάδες μέσα στα σχολεία της πόλης και εκτός αυτών και τόνισε ότι η Μεσσηνία είναι μέσα στον παγκόσμιο χάρτη εκπαιδευτικής ρομποτικής, εξ αιτίας των συμμετοχών σε ολυμπιάδες ρομποτικής.

f rob89

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρομποτικής

18.00 – 18.30: Προσέλευση ομάδων.

19.30: Έναρξη Φεστιβάλ, Χαιρετισμοί.

20.00: Παρουσιάσεις – Επιδείξεις Έργων κατηγοριών Open & Regular (α΄ μέρος)

21.20: Παρουσιάσεις – Επιδείξεις Πειραμάτων Φυσικής.

22.00: Παρουσιάσεις – Επιδείξεις Έργων κατηγοριών Open & Regular (β΄ μέρος)

23.30: Τελετή λήξης

Η Καλαμάτα φιλοδοξεί να μπει δυναμικά στο ρομποτικό μέλλον, αναδεικνύοντας μέσω του Φεστιβάλ Ρομποτικής καινοτόμες ιδέες και νέες τεχνολογίες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis