home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορωνοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη για 25.000 κρούσματα την ημέρα

Δεν υπάρχει ακόμη πίεση στο ΕΣΥ, δηλώνει η Ματίνα Παγώνη
Τεστ κορωνοϊός

Μια εφιαλτική πρόβλεψη για 20.000 έως 25.000 κρούσματα του κορωνοϊού την ημέρα, την ώρα που έχουν αρθεί τα περισσότερα από τα περιοριστικά μέτρα, δείχνουν τα μοντέλα του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, όπως ο ίδιος αποκάλυψε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής τόνισε ότι σε αυτό το σημείο αναμένεται και η κορύφωση του τρέχοντος πανδημικού κύματος στη χώρα μας και χαρακτήρισε απολύτως προβλεπόμενη την πορεία της καμπύλης αύξησης της διασποράς το τελευταίο διάστημα, λόγω των παραλλαγών 4 και 5 της Όμικρον, που ξεπερνούν σε σημαντικό βαθμό την ανοσία, ενώ παράλληλα τα μέτρα έχουν χαλαρώσει και υπάρχουν τουριστικές ροές προς τη χώρα μας.

Ο κ. Σαρηγιάννης συνέστησε τη χρήση μάσκας και πρότεινε να υπάρξει ένα επίπεδο υποχρεωτικότητας σε χώρους με μεγάλη επαφή με το κοινό.

Κορωνοϊος
Φωτό: pixabay/Surprising_Shots

«Εξάρσεις και υφέσεις του κορωνοϊού θα υπάρξουν, τις περιμέναμε. Αυτό που δεν θέλουμε είναι η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, όπου προς το παρόν υπάρχει μεν αύξηση, αλλά δεν υπάρχει πίεση» ανέφερε στην ίδια εκπομπή, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη πρόσθεσε ότι αυτό που μας σώζει αυτή τη στιγμή είναι η ύπαρξη ενός μεγάλου ποσοστού εμβολιασμένων καθώς επίσης και η ύπαρξη των αντιικών και των πρωτοκόλλων.

Σχετικά με τα εμβόλια, προέτρεψε τους άνω των 60 ετών να κάνουν την 4η δόση, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής μόνο το 17% εξ αυτών, έχουν σπεύσει να την κάνουν. Για τους 30- 59 ετών, που δεν έχουν προβλήματα υγείας, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία για να πάνε να εμβολιαστούν. Διευκρίνισε δε ότι, όσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση και έχουν νοσήσει είναι σαν να έχουν κάνει την τέταρτη και για αυτούς δεν συντρέχει λόγος να την κάνουν.

Εμβόλιο κορωνοϊός 2
Φωτό: pixabay/HakanGERMAN

Σε κάθε περίπτωση όσον αφορά στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, 30 – 59 ετών, θα πρέπει όταν έχουν προβλήματα να εμβολιάζονται, αλλά πάντα κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό τους.

Η πρόβλεψη για 25.000 κρούσματα την ημέρα είναι εφιαλτική αλλά όσο δεν ανεβαίνουν οι σκληροί δείκτες και η νόσηση είναι ήπια η πίεση στο ΕΣΥ θα είναι χαμηλή και επομένως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Οι ειδικοί εξακολουθούν να επιμένουν στη μη παράλειψη των μέτρων αυτοπροστασίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis