home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτικήFeaturedFirst Featured

Αργολίδα: Σε δεινή θέση οι παραγωγοί βερίκοκων – Τίποτα δεν πήγε καλά φέτος

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την ανάγκη στήριξης των παραγωγών πυρηνόκαρπων - Τι ζητά με ερώτησή του από τον Γεωργαντά.

Σε δεινή θέση βρίσκονται οι παραγωγοί βερίκοκων και άλλων πυρηνόκαρπων στην Αργολίδα λόγω σειράς προβλημάτων τα οποία προέρχονται κυρίως από τις καιρικές συνθήκες που προηγήθηκαν και επηρέασαν αρνητικά ανθοφορία και καρπόδεση, τις υψηλές τιμές σε καύσιμα και εφόδια που αυξάνουν κατά πολύ το κόστος παραγωγής, καθώς και την έλλειψη εργατικών χεριών.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά με θέμα την ανάγκη στήριξης των παραγωγών βερίκοκων και άλλων πυρηνόκαρπων στην Αργολίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στις περιοχές Αεροδρόμιο, Χούνη, Σταθέικα και Σχινοχώρι, οι παραγωγοί βερίκοκων και άλλων πυρηνόκαρπων στην Αργολίδα βρίσκονται σε δεινή θέση καθώς αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα. Φέτος, πέρα από το πρόβλημα του υψηλού κόστους παραγωγής – ιδίως λόγω των καυσίμων, του ηλεκτρικού ρεύματος και των αγροτικών εφοδίων – και των χαμηλών τιμών πώλησης που συχνά δεν καλύπτουν το κόστος, οι παραγωγοί έχουν να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη έλλειψη εργατικών χεριών που έχει ως συνέπεια μεγάλο μέρος της παραγωγής να πέφτει στο χώμα λόγω της πολύ σύντομης περιόδου συγκομιδής αυτών των φρούτων, αλλά και τις βαριές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, καθώς η πρώτη ανθοφορία καταστράφηκε από παγετό και η καρπόδεση έγινε με την όψιμη ανθοφορία με τις σχετικές επιπτώσεις, ενώ ο καύσωνας των τελευταίων ημερών έχει κάνει εγκαύματα στον καρπό.

Τούτων δοθέντων, καθίσταται επιτακτική η στήριξη των εν λόγω παραγωγών οι οποίοι δίνουν μάχη επιβίωσης σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. Με ποιους τρόπους θα στηριχθούν οι παραγωγοί βερίκοκων και άλλων πυρηνόκαρπων στην Αργολίδα που βρίσκονται σήμερα σε δεινή θέση εξαιτίας των ως άνω προβλημάτων».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button