home design 1800x300 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Αεροδρόμιο η Αιγίου στο Ναύπλιο – Αρχίζει να παίρνει μορφή

Ένας μεγάλος τσιμεντοστρωμένος χώρος για πεζούς και ποδηλάτες δημιουργείται κατά μήκος του δρόμου - Γιατί διαφωνεί ο Μπάμπης Αντωνιάδης

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα ανάπλασης της Αιγίου, στο Ναύπλιο, με την οδό να αρχίζει ήδη να παίρνει μορφή. Ένας μεγάλος τσιμεντοστρωμένος χώρος για πεζούς και ποδηλάτες δημιουργείται κατά μήκος του δρόμου που θυμίζει …«αεροδρόμιο».

«Η δουλειά δε σταματά και ο καθημερινός αγώνας επίσης! Τα έργα, οι δράσεις, οι εκδηλώσεις και η συνεχής φροντίδα αποδεικνύουν την αγάπη μας για το Δήμο μας στην πράξη», έγραψε ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στα social media παραθέτοντας εικόνες από τις εργασίες που εκτελούνται κατά μήκος της οδού Αιγίου.

Οι ενστάσεις Αντωνιάδη

Εντωμεταξύ, ενστάσεις για τον τρόπο που γίνεται η ανάπλαση εκφράζει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων Μπάμπης Αντωνιάδης.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει:

Διαβάστε ακόμα

Έχουμε σκεφτεί τι κάνουμε στην οδό Αιγίου;

Όταν, τον Ιανουάριο του 2017, ήλθε στο δημοτικό συμβούλιο η πρόταση διαμόρφωση της οδού Αιγίου (τότε συμμετείχα στο δημοτικό συμβούλιο ως εκπρόσωπος της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ), θεώρησα πολύ ενδιαφέρουσα την πρόταση για τη διαμόρφωσή της και πίστεψα ότι η υλοποίηση του έργου θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Σήμερα άρχισε να υλοποιείται το έργο «Ανάπλαση οδού Αιγίου», προϋπολογισμού 2.517.200€. Έχουν ήδη διαμορφωθεί τα πρώτα 360 μέτρα (σε σύνολο παρέμβασης 1.500 μ.). Το αποτέλεσμα αισθητικά αλλά και περιβαλλοντικά είναι εγκληματικό για την πόλη.

Στα πρώτα αυτά μέτρα, έχουν γίνει εργασίες σε έκταση 5.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία έχει στρωθεί με τσιμέντο (βιομηχανικό δάπεδο) ενώ το πράσινο στα πέντε παρτέρια δεν υπερβαίνει τα 800 τ.μ. Δηλαδή, χώμα υπάρχει μόνο σε ποσοστό 16% της επιφάνειας.

Σε μήκος 360 μέτρων εκτός από τα παρτέρια δεν υπάρχει η υποδομή ούτε για ένα δένδρο, μια δενδροστοιχία, μια σκιά.

Στη μελέτη είχε αναφερθεί επίσης ότι θα αναδειχθούν οι γραμμές του τρένου. Και αυτές στρώθηκαν με τσιμέντο και φαίνονται πλέον μόνο τα σίδερα της γραμμής. Στην αρχική πρόταση είχε καθοριστεί και χώρος για την κίνηση ποδηλάτων (ποδηλατοδρόμος). Μάλιστα στις φωτορεαλιστικές αποτυπώσεις είχε και διαφορετικό χρώμα επίστρωσης. Ούτε αυτό υλοποιείται.

Φυσικά, η αρχή του έργου είναι στο τέλος του Σχεδίου πόλης και δεν συνεχίζεται μέχρι τις εργατικές κατοικίες, όπως είχε αναφερθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Επιπλέον, και καθώς δεν έχει λυθεί το πρόβλημα με τα υψομετρικά στην περιοχή Κούρτη, σε κάποια σημεία ο διαμορφωμένος πεζόδρομος είναι πάνω και σε άλλα κάτω από το επίπεδο της ασφάλτου.

Τι είχα προτείνει τότε στο δημοτικό συμβούλιο Ιανουάριος 2017:

  1. Να εξεταστεί η μονοδρόμηση της οδού Αιγίου. Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης της περιοχής και θα ενισχυθεί η εμπορική δυνατότητα της οδού Άργους.
  2. Να εξεταστεί η δυνατότητα κατασκευής του ποδηλατοδρόμου με χωμάτινη διαδρομή, ώστε να μην αλλάξει δραματικά το μικροκλίμα στην κατοικημένη περιοχή, σε συνδυασμό με το προβλεπόμενο πράσινο. Ο πεζόδρομος περιγράφεται ότι θα καλυφθεί με βιομηχανικό δάπεδο.
  3. Καλύτερη κυκλοφοριακή προσέγγιση στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην οδό Σπάρτης, σε σχέση με τη λειτουργία του ποδηλατοδρόμου και του πεζόδρομου.
  4. Σχεδιασμός της σύνδεσης της κατάληξης του ποδηλατοδρόμου με την οδό Βασ. Κωνσταντίνου στην ¨”Ενδεκάτη”.

Όπως καταλαβαίνεται και ξέρετε, αυτή η δημοτική αρχή δεν ακούει τίποτα και κανέναν. Καμία, φυσικά, πρόταση δεν πέρασε και αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα.

Το έργο, όπως υλοποιείται, θα αλλάξει το μικροκλίμα της περιοχής, καθώς λόγω του μπετόν θα αυξηθεί η θερμοκρασία. Πλέον, θα έπρεπε να μιλάμε για έναν σχεδιασμό πόλης με βάση την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η παρέμβαση στην οδό Αιγίου είναι το παράδειγμα προς αποφυγή.

Όπως φαίνεται, θα δώσουμε πάνω από 2.000.000 € για να υποβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής μας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμα

Back to top button