home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Άναψαν τα προεκλογικά αίματα – Επίθεση Κωστούρου κατά αντιπολίτευσης

Εκατέρωθεν δηλώσεις και αντεγκλήσεις στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο προκάλεσαν αντιδράσεις και πυροδότησαν νέο κύκλο αντιπαράθεσης.
Δημαρχείο Ναυπλίου dimarxeio (1)

Την επίθεση Αναγνωσταρά και Γκόνη κατά Κωστούρου για τα θέματα της υπηρεσίας καθαριότητας, ακολούθησε σήμερα η αντίδραση του δημάρχου Ναυπλιέων εναντίον της αντιπολίτευσης για τη ψήφιση έργων από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» όπως οι αναπλάσεις των κεντρικών οδών του Τολού (Μπουμπουλίνας και Σέκερη) και της κεντρικής πλατείας της Αγίας Τριάδας.

Η προεκλογική κόντρα άναψε τα αίματα για τα καλά στο Ναύπλιο, με εκατέρωθεν δηλώσεις και αντεγκλήσεις στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Επόμενη Μέρα: Μικροπολιτικά παιχνίδια από Αναγνωσταρά, Γκόνη, Αλημπέρτη

Η δημοτική παράταξη του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου «Ναύπλιο, Επόμενη Μέρα» με σημερινή ανακοίνωσή της επιτίθεται σε Λαϊκή Συσπείρωση (Γκόνη, Αλημπέρτη) και Αναγνωσταρά, κατηγορώντας τους για αδράνεια και οπισθοδρόμηση:

«Προσκολλημένοι για άλλη μια φορά στο παρελθόν η κυρία Αλιμπέρτη, ο κύριος Αναγνωσταράς και ο κύριος Γκόνης, έδειξαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 το πραγματικό τους πρόσωπο αυτό της αδράνειας και της οπισθοδρόμησης.

Κενό γράμμα οι δημόσιες τοποθετήσεις τους για υπεύθυνη, χωρίς σκοπιμότητες αντιπολίτευση.

Η καταψήφιση σημαντικών έργων από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» όπως οι αναπλάσεις των κεντρικών οδών του Τολού (Μπουμπουλίνας και Σέκερη) και της κεντρικής πλατείας της Αγίας Τριάδας (Μέρμπακα), ανάπλαση του Τολού περίπου 2.000.000 ευρώ, δείχνουν ότι δεν επιθυμούν την εξέλιξη και την πρόοδο του τόπου μας.

Το θέμα που ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο είχε να κάνει με την αποδοχή του ποσού ώστε να προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου. Μετεξεταστέα και πάλι η Αντιπολίτευση.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ευημερία και την βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας.

Κοινή πεποίθηση μας είναι ότι αυτός ο τόπος, με τις δυσκολίες και τις ομορφιές του, θέλει ανθρώπους της προσφοράς, θέλει μαχητές που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Όσα εμπόδια και να θέτουν, όσο και να τορπιλίζουν εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για έναν νέο κύκλο προόδου, με ισχυρή προσήλωση για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τον Δήμο Ναυπλιέων.

Το όχι των τριών δείχνει ποιος θέλει να πάει μπροστά ο τόπος που ζει και ποιος παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια με μοναδικό κίνητρο… το δικό του συμφέρον!».

Τι απαντά ο Δήμος Ναυπλιέων στις καταγγελίες των εργαζομένων

Εντωμεταξύ ο δήμος Ναυπλιέων απαντά στις καταγγελίες των εργαζομένων στην Καθαριότητα και του Σωματείου τους ως εξής:

«Η καταγγελία που έγινε μπροστά στην κάμερα (αναφέρει πως δεν έχουν δοθεί τα μέτρα ατομικής προστασίας) παίρνει σαν απάντηση την έγγραφη απόδειξη από την υπηρεσία καθαριότητας ότι όλοι οι υπάλληλοι στα πληρώματα των απορριμματοφόρων έχουν από τον Ιανουάριο παραλάβει όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και έχουν υπογράψει για αυτήν την παραλαβή.

Τα σχόλια ανήκουν στον κάθε δημότη του Δήμου Ναυπλιέων ο οποίος μπορεί να αισθάνθηκε προσβεβλημένος από την καταγγελία.

Μοναδικός μας στόχος η συνεχής βελτίωση στον τομέα της καθαριότητας έτσι ώστε ο πολίτης – δημότης να έχει μια συνεχή και αξιόπιστη υπηρεσία.

Η ενημέρωση θα συνεχιστεί».

έγγραφο

Η αντίδραση Σωματείου και Αναγνωσταρά

Λίγο νωρίτερα το σωματείο έκανε λόγο για αήθη και ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος μέλους του από δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Ναυπλιέων ζητώντας την παραίτηση του.

Από την μεριά του και ο πρώην δήμαρχος Ναυπλίου και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Αναγνωσταράς δίνει συνέχεια στο θέμα δηλώνοντας:

Αυτά καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον Δήμο Ναυπλιέων! Εγγράφως όπως τους ζήτησε ο Κωστούρος. Γι’ αυτόν όμως φταίει η αντιπολίτευση που πήγαμε να ακούσουμε τα καταγγελλόμενα!

Είχε προβλέψει βέβαια στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο να βάλει κάποιους δικούς του να «γαβγίζουν» μήπως και φοβηθούμε.

Έγγραφο αναγνωσταράς 1

Ένορκη Διοικητική Εξέταση ζητά ο Καράπαυλος

Στο θέμα παρενέβη και ο επικεφαλής της τοπικής παράταξης «Ανάπλι Εμπρός» Κώστας Καράπαυλος ζητώντας Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Μου θύμισαν την μοναξιά μας όταν επί τόσα χρόνια επιχειρούσαμε να εκφράσουμε πολιτικό λόγο στα τοπικά όργανα εκεί που κυριαρχεί η απίστευτη ένταση, οι κραυγές. Χρόνια κρατάει αυτή η κολώνια.

Βία σε χώρους εργασίας. Αδιανόητη βία σε πολλές περιπτώσεις κατά φτωχών εργαζόμενων.

Απόλυτος σεβασμός στους ανθρώπους που καθημερινά πασχίζουν να μαζέψουν τα δικά μου, τα δικά σου και τα δικά του σκουπίδια.

Ειρωνεία η εκδήλωση για την βία, την ίδια μέρα που βγαίνουν στο φως καταγγελίες για απειλές σε χώρους δουλειάς. Και την επόμενη μέρα το Δημοτικό Συμβούλιο να παρουσιάζει αυτή την εικόνα.

Δεν επενέβην από την πρώτη στιγμή στο θέμα των καταγγελιών των εργαζομένων στην αποκομιδή.

Ποτέ μου δεν καταδικάζω ανθρώπους που κατηγορούνται για σοβαρά και λιγότερο σοβαρά αδικήματα. Είναι αθώοι, λογίζονται ως αθώοι μέχρι να καταδικασθούν αμετάκλητα. Για τον χειρότερο βιαστή και δολοφόνο δεν έχω μιλήσει μέχρι την καταδίκη του, ως προς το ποινικό μέρος Αυτό λέει ο νομικός πολιτισμός μου που υπηρέτησα επί δεκαετίες.

Όμως διαπιστώνω ένα τεράστιο θεσμικό έλλειμμα.

Οι καταγγελίες αφορούν σοβαρότατα θέματα και έπρεπε να αντιμετωπίζονται θεσμικά Μεγάλο λάθος να μεταφέρουν τα προβλήματα σε έναν υποψήφιο Δήμαρχο. Ποιος τους συμβούλεψε;

Ήδη έπρεπε να είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τελείως ανεξάρτητους επιθεωρητές.

Αυτό θα είχε γίνει σε μια χώρα, όπου το Κράτος Δικαίου είναι υπεράνω εξουσιών.

Ήδη έπρεπε να είχαν επιληφθεί οι Υπηρεσίες του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Να εξετάσουν τις καταγγελίες.

Η Επιθεωρήτρια Εργασίας που τυγχάνει και Αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. του Γηροκομείου που οφείλει σε εργαζόμενους μισθούς και τεράστιο ποσό για ασφαλιστικές εισφορές θα έπρεπε προ πολλού να είχε παραιτηθεί από την μία θέση της.

Το ζήτημα πρέπει να φτάσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ακόμα πιο πάνω στην ΕΑΔ (Εθνική Αρχή Διαφάνειας).

Σεβασμός στο κριτήριο της αθωότητας.

Επιχειρήματα, διάλογος, παρουσίαση των στοιχείων εκατέρωθεν.

Όχι σε τέτοια δημοτικά συμβούλια κραυγών.

Το μόνο που κάνουν είναι να αποθαρρύνουν νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα δημοτικά.

Αποθαρρύνουν νέους επιστήμονες (αρκετούς με μεταπτυχιακά και διδακτορικά). πρωτοπόρους αγρότες. Ανθρώπους του αγνού αθλητισμού και πολιτισμού. Απλούς εργαζόμενους με όρεξη για ανιδιοτελή προσφορά. Φίλους του πράσινου και των ζώων. Συνταξιούχους που θέλουν να παραμείνουν ενεργοί και να προσφέρουν.

Ποιος θα πάει να μπλέξει σε τέτοιο κλίμα (αφήστε εμένα με την τρέλα μου και την αγάπη μου για την πόλη);»

Αναμένεται και συνέχεια

Η επίθεση Κωστούρου στην αντιπολίτευση που άναψε τα προεκλογικά αίματα στο Ναύπλιο, όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη, καθώς αναμένεται η αντίδραση από αυτούς που ονοματίζει ο δήμαρχος.

Οι εκατέρωθεν δηλώσεις και αντεγκλήσεις στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο προκάλεσαν αντιδράσεις και πυροδότησαν έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενώ την ίδια στιγμή το πολιτικό τοπίο στα δημοτικά του Ναυπλίου βρίσκεται υπό διαμόρφωση.

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Χαραμιδης Κώστας

    Κύριε Δημαρχε τι έχετε να πείτε για το νερό της κάνεις……

  2. Εργάτης από πρόνοια

    Ρε ναυπλιωτες χαλαρώστε, η πολη πάει μόνη της, τι τα βάζετε με το δήμαρχο, εν μέσω κρίσης η πολη βουλιάζει από κόσμο ούτε η Μύκονο δεν ε ει τόσο κόσμο, πάρα το γεγονός ότι είναι ακιβωτερη από Ρόδο κ Κέρκυρα, από ξενοδοχεία στο ναυπλιο δεν τα βρεις κάτω από 70 ευρώ, το booking βγάζει πληρότητα σε όλα τα σκ από αρχές Ιούνη, σταματήστε τη μιζέρια με το δήμαρχο, κ χαρτομάντιλα να πουλάς έξω από το κολυμβητήριο εν ώρα αιχμής αυτοκινήτων θα βγάλεις μεροκάματο, έχει ανέβει σε υψηλά επίπεδα το Ναύπλιο, κ που να αποκατασταθουν τα 2 Ξένια η αρβανιτια κ το τουριστικό της αρβανιτια, ποα Κέρκυρα κ ποια Ρόδο, αυτή τη στιγμή θεωρείτε ένας από τους καλύτερους προορισμούς στο κόσμο, κ εσείς γκρινιάζετε, κουλαρετε ρε παιδιά λίγο. ΥΓ:εγώ καφέ πίνω στην 25ης Μαρτίου με 2 ευρώ. Η παραλία για μένα είναι απλησιαστη.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis