home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Πάρτι σπατάλης για παροπλισμένα οχήματα του Δήμου καταγγέλλει ο Μάκαρης

Οχήματα του δήμου Ναυπλιέων φέρονται να έχουν ασφαλιστεί, να έχουν κάνει service και να έχουν δαπανηθεί κονδύλια για ανταλλακτικά και εργασίες, ενώ παραμένουν για χρόνια εγκαταλειμμένα.
Απορριμματοφόρα Ναύπλιο Μάκαρης (4)

Εξηγήσεις από τον δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο ζητά ο Κωνσταντίνος Μάκαρης για τα παροπλισμένα και εγκαταλειμμένα οχήματα του Δήμου Ναυπλιέων, καταγγέλλοντας πάρτι σπατάλης δημοτικού χρήματος χωρίς αντίκρισμα.

Ο επιχειρηματίας αναρωτιέται πώς είναι δυνατό, λογικό, επιτρεπτό και αναγκαίο να ασφαλίζονται οχήματα που είναι παροπλισμένα και εγκαταλελειμμένα επί σειρά ετών, όπως προκύπτει από στοιχεία στο «Διαύγεια».

Όπως ρωτά ο κ. Μάκαρης τον δήμαρχο: «Ισχύει με απ’ ευθείας ανάθεση του υπεύθυνου της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Ναυπλιέων, φέρονται να έχουν κάνει service και να έχουν δαπανηθεί κονδύλια για ανταλλακτικά και εργασίες ενώ αυτά παραμένουν χρόνια παροπλισμένα;».

Η επιστολή Μάκαρη σε Κωστούρο

Αναλυτικά η επιστολή του Κωνσταντίνου Μάκαρη προς το δήμαρρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο αναφέρει:

«Κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια της κοινοποιημένης επιστολής με αριθμό πρωτόκολλου 2060 / 11.2.22, που αφορά τη διαχείριση των οχημάτων του Δήμου μας, καθώς και το κόστος των καύσιμων, των ανταλλακτικών, των αναλώσιμων και των ασφαλίσεών τους κι ενώ δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση (αν κι έχουν παρέλθει, ήδη, τρεις μήνες), επανερχόμαστε, έχοντας συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία και πλήρες φωτογραφικό υλικό, το οποίο κι επισυνάπτουμε.

Βάση της απόφασης σας με αριθμό 815 / 28.4.22 και της σχετικής εντολής σας γι’ απευθείας ανάθεση της ασφάλισης των σχημάτων του Δήμου μας, σας επισημαίνουμε τα εξής, ζητώντας την άμεση κι αιτιολογημένη απάντηση σας.

Πιο συγκεκριμένα, στηριζόμενοι στα αναρτημένα στοιχειά στο σύστημα: ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατό – λογικό – επιτρεπτό – αναγκαίο ν’ ασφαλίζονται οχήματα, που είναι παροπλισμένα κι εγκαταλελειμμένα επί έτη, όπως τα οχήματα:

2.5ΕΛΑΦΡΟ ΦΟΡΤΗΓΟMERCEDES
3.1ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟMERCEDES
3.2ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟMERCEDES
3.3ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟVOLVO
3.5ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟNISSAN
3.14ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟSTAGIER
3.18ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟDAF
4.1ΜΗΧ/ΚΟ ΣΑΡΩΘΡΟSCHMIDT
4.8ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑMULTICAR

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό, από το περιεχόμενο του οποίου προκύπτει η κατάσταση (πολυετούς ακινησίας, αχρησίας, κ.λ.π.) στην οποία βρίσκονται τα  εν λόγω οχήματα. 

Ισχύει με απ’ ευθείας απόφαση – ανάθεση του υπεύθυνου της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου μας, φέρονται να έχουν κάνει service και να έχουν δαπανηθεί κονδύλια (από χρήματα των Δημοτών μας, εννοείται) γι’ ανταλλακτικά κι  εργασίες ενώ αυτά παραμένουν χρόνια παροπλισμένα;

Πως εσείς εξηγείτε το γεγονός αυτό;

Επίσης, ζητούμε να μας καταστήσετε γνωστό, όπως αναγράφουμε στην επιστολή μας, αναλυτικά, τα ετήσια έξοδα, ανά άνω αριθμό κυκλοφορίας, τ’ αγορασθέντα και τοποθετηθέντα ανταλλακτικά στο κάθε ένα από τα παραπάνω οχήματα, τα ετήσια αγορασθέντα και δαπανηθέντα  καύσιμα στο κάθε ένα από τα παραπάνω οχήματα, καθώς και τις ετήσιες εργασίες επ’ αυτών, όπως και τα ετήσια αγορασθέντα και τοποθετηθέντα αναλώσιμα που, επίσης, έχουν επιβαρύνει το Δήμο μας και κατά συνέπεια τους Δημότες.

Επιπρόσθετα, ζητούμε να μας ενημερώσετε για το εάν βρίσκονται σε κάποιο αποθηκευτικό χώρο (εντός ή εκτός Αργολίδας) έτερα οχήματα του Δήμου μας, όπως: εκσκαφείς, δίκυκλα, κ.ά., καθώς  και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται  (λ.χ. εάν είναι παροπλισμένα – σε  αχρησία, εάν είναι πλήρως λειτουργικά).

Δεδομένου ότι η διαχείριση του Δημοτικού χρήματος  χρειάζεται πλήρη διαφάνεια, σύμφωνα με αυτή την Αρχή, ζητούμε να μας ενημερώσετε, για όλα τα παραπάνω, αναλυτικά και με παράθεση (με  δαπάνες μας) σχετικών αποδεικτικών εγγράφων, εννοείται.

Αναμένουμε την άμεση απάντηση είτε από εσάς είτε από την αρμόδια Οικονομική ή άλλη Υπηρεσία του Δήμου μας.

Σε αδόκητη διαφορετική περίπτωση, θα επιμείνουμε στο σοβαρό θέμα της χρήσης ή μη των οχημάτων του Δήμου μας και σε  κάθε περίπτωση, της διαχρονικής διαφανούς και χρηστής διαχείρισης του Δημοτικού χρήματος».

Τα παροπλισμένα οχήματα

Δείτε παρακάτω σχετικές εικόνες από τα παροπλισμένα και εγκαταλειμμένα δημοτικά οχήματα που φέρεται να έχουν ασφαλιστεί και να έχουν επισκευαστεί:

Εν αναμονή εξελίξεων και απαντήσεων

Η χρηστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος και πιθανά φαινόμενα αλόγιστης σπατάλης φαίνεται πως θα απασχολήσουν και στο μέλλον τον γνωστό επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος πιθανολογείται ότι μπορεί να μπει στο χορό για τη διεκδίκηση της δημαρχίας στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Μένει να δούμε αν θα λάβει τις απαντήσεις που ζητά από το δήμαρχο και αν αυτές θα είναι ξεκάθαρες και πειστικές.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis