home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η ψηφιακή τεχνολογία αλλάζει τον τουρισμό

|

Χρόνος ανάγνωσης

4 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Η ψηφιακή τεχνολογία αλλάζει τον τουρισμό
Ξενοδοχείο

Η ψηφιακή τεχνολογία και η ψηφιοποίηση αλλάζουν συνεχώς όλες τις πτυχές της ζωής μας. Η ταξιδιωτική βιομηχανία δεν αποτελεί εξαίρεση και ενώ οι περισσότερες αλλαγές είναι ευνοϊκές για τους χρήστες, δεν δημιουργούν όλα τα πράγματα καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία. Οι περισσότεροι παράγοντες που συμβάλλουν στις προσπάθειες ψηφιοποίησης είναι η επέκταση του ευρυζωνικού διαδικτύου, η εξέλιξη των smartphone και η παγκόσμια διείσδυση. Αυτή η εξελισσόμενη ψηφιοποίηση οφείλεται στις πολλές υπηρεσίες που χρειάζεστε από ιδρύματα ή οργανισμούς, τις οποίες μπορείτε πλέον να εκμεταλλευτείτε από το κινητό σας.

Εξάλλου, οι περισσότεροι χρήστες στις ανεπτυγμένες χώρες έχουν smartphone. Αυτές οι ικανές συσκευές -με φορητές επεξεργαστές προηγμένης τεχνολογίας, μόντεμ 4G ή 5G, μεγάλες οθόνες και πολλές πρακτικές εφαρμογές- μπορούν να εκτοξεύσουν την εμπειρία χρήσης. Χρησιμοποιούνται καθημερινά για άμεση επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα μέσω εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Viber, για ψυχαγωγία με τα αγαπημένα μας κλασικά φρουτάκια σε online πλατφόρμες όπως το PokerStars Casino ή για καθημερινές αγορές μέσω Διαδικτύου, από υπηρεσίες όπως η Amazon.

Σήμερα, μπορείτε να κάνετε κράτηση για διαμονή μέσω του smartphone σας. Υπηρεσίες, όπως το TripAdvisor και το Booking, διαθέτουν συστήματα αξιολόγησης όπου μπορείτε να δείτε κριτικές των χρηστών. Τέτοια συστήματα βοηθούν τους χρήστες να επιλέξουν καλύτερα ξενοδοχεία ή διαμερίσματα, δημιουργώντας «πίεση» στους παρόχους για βελτίωση των υπηρεσιών τους. Με μερικά κλικ στο κινητό, μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων, να ετοιμάσετε μια ψηφιακή κάρτα επιβίβασης και να αγοράσετε εισιτήρια λεωφορείου, τρένου και άλλα εισιτήρια μεταφοράς.

Τα κινητά τηλέφωνα αύξησαν την ταξιδιωτική εμπειρία. Ως έξυπνη βοήθεια, το smartphone λειτουργεί ως ψηφιακός χάρτης για την εύρεση μουσείων και εστιατορίων, ενώ οι κάμερες έχουν γίνει η κορυφαία επιλογή φωτογραφίας και βίντεο για τους περισσότερους ταξιδιώτες.

Μόσχα artem beliaikin wdot37khlgq unsplash
ΦΩΤΟ: unsplash Artem Beliaikin

Επιπλέον, όσο ταξιδεύετε, δεν πρέπει να παραμελείτε κάποια πράγματα από την καθημερινή σας ρουτίνα. Για παράδειγμα, μετά από μια κουραστική μέρα με πολύ περπάτημα, σας αξίζει λίγη ξεκούραση. Ένα smartphone μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, επειδή είναι ένας κόμβος πολυμέσων και μια μηχανή παιχνιδιών. Δεν χρειάζεστε ένα προηγμένο σύστημα πολυμέσων, επειδή μπορείτε να παρακολουθείτε υπηρεσίες streaming και τις αγαπημένες σας εκπομπές στο smartphone ή το tablet σας. Το gaming είναι μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες και μιας και η μεταφορά μιας κονσόλας παιχνιδιών δεν είναι… πολύ καλή ιδέα για διακοπές, τώρα έχετε μια τέλεια συσκευή για παιχνίδια. Έτσι, λίγη διασκέδαση εν κινήσει μπορεί να είναι ένα ευχάριστο κομμάτι της ημέρας.

Με εκατομμύρια εφαρμογές διαθέσιμες σε λειτουργικά συστήματα iOS και Android, τα smartphone μπορεί να φανούν χρήσιμα για πολλά άλλα πράγματα στα ταξίδια σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε «πώς να κάνω surf»; μέσα από διάφορα βίντεο ή να βρείτε το soundtrack που ταιριάζει περισσότερο στην παραλία, χρησιμοποιώντας μουσικές υπηρεσίες streaming όπως το YouTube Music, το Tidal, το Deezer ή το Spotify.

Πάνω από το 80% των ταξιδιωτικών κρατήσεων γίνονται χωρίς ταξιδιωτικούς πράκτορες. Η ψηφιοποίηση αλλάζει την προοπτική της τουριστικής βιομηχανίας με πολλούς τρόπους και τα ξενοδοχεία και οι τουριστικοί προορισμοί πρέπει να βρουν καινοτόμα κανάλια επικοινωνίας για να παρουσιάσουν τις προσφορές τους και να προσελκύσουν πελάτες. Μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους ο κλάδος χρησιμοποιεί την τεχνολογία είναι μέσω καμπανιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μάρκετινγκ και εξατομικευμένων προτάσεων.

Πλατφόρμες όπως η Airbnb αναστάτωσαν την αγορά επειδή συνέδεαν ακατοίκητα σπίτια με ταξιδιώτες. Ωστόσο, ο παραδοσιακός τουρισμός διδάχθηκε από αυτή την ιδέα και επένδυσε σε ψηφιοποιημένες υπηρεσίες που επιτρέπουν στους επισκέπτες να χρησιμοποιούν κινητές πλατφόρμες για να κάνουν κράτηση σε κλασικά ξενοδοχεία. Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία χρειάστηκε να αλλάξουν και να υιοθετήσουν μία διαφορετική αντιμετώπιση που περιλαμβάνει τα chat, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα κανάλια μέσω των οποίων μπορούσαν να πλησιάσουν και να προσφέρουν υπηρεσίες στους πελάτες τους.

Τα ξενοδοχεία και οι τουριστικές εταιρείες επένδυσαν σε νέες τεχνολογίες όπως είναι η μηχανική εκμάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να δημιουργήσουν πιο προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης. Μία πιο βαθιά ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών μπορεί να δημιουργήσει μία πιο εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών για τους επισκέπτες.

Σε παρόμοια τεχνολογία στηρίζονται τα chatbots, τα οποία χρησιμοποιούν οι εταιρείες, τα πρακτορεία και διάφοροι προορισμοί για να προσφέρουν 24ωρες υπηρεσίες. Τα chatbots μπορούν να λύσουν μικρά προβλήματα ή να απαντήσουν σε ερωτήσεις, ενώ ένας εργαζόμενος μπορεί να επιστρατευτεί live για να εξυπηρετήσει πιο πολύπλοκα προβλήματα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis