home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFeaturedFirst Featured

Αργολίδα: Το Άγιο Πνεύμα έφερε λεφτά στους αγρότες, αντί για το Πάσχα

300 ευρώ προκαταβολή σήμερα στους λογαριασμούς, για την καταστροφή που έπαθαν το χειμώνα

Καταβλήθηκαν σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου, οι προκαταβολές των αποζημιώσεων στους παραγωγούς της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας ύψους 11,5 εκατ. ευρώ, των οποίων οι καλλιέργειες εσπεριδοειδών επλήγησαν από τον Παγετό Ιανουαρίου 2022. Αν και αρχικά η Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα πληρώσει τους αγρότες πριν το Πάσχα, τελικά φθάσαμε τα 300 ευρώ της προκαταβολής να πιστωθούν τώρα στους λογαριασμούς των πληγέντων από τον ΕΛΓΑ. Το …Άγιο Πνεύμα έφερε τελικά τα λεφτά στους αγρότες αντί για το Πάσχα.

Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές προκάλεσαν την αντίδραση των αγροτών που συσκέφθηκαν και ζήτησαν από τους αρμοδίου να επισπεύσουν τη διαδικασία η οποία ήδη καθυστερούσε. Σε κάθε περίπτωση η καταβολή των προκαταβολών έγινε συντομότερα από άλλες φορές. Μένει όμως να δούμε πότε θα δοθούν και τα υπόλοιπα.

Τα χρήματα που πιστώθηκαν σήμερα στους λογαριασμούς των αγροτών αφορούν προκαταβολή των 300 ευρώ το στρέμμα στους πληγέντες παραγωγούς πορτοκαλιών από τον παγετό του Ιανουαρίου.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός δήλωσε: «Η δέσμευση έγινε πράξη. Έγινε σήμερα, 10 Ιουνίου, η προκαταβολή των 300 ευρώ το στρέμμα στους πληγέντες παραγωγούς πορτοκαλιών από τον παγετό του Ιανουαρίου. Χάρη στις συντονισμένες μας προσπάθειες και στη θετική και αποτελεσματική ανταπόκριση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά, του Προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη, στους πληγέντες παραγωγούς της Αργολίδας καταβάλλεται η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα προκαταβολή αποζημίωσης στο μικρότερο χρονικό διάστημα. Η βούληση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τους αγρότες μας και σ’ αυτή την πολλαπλώς δύσκολη συγκυρία αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά στην πράξη. Οι Αργολιδείς βλέπουν και κρίνουν ποιοι τιμούν τις δεσμεύσεις τους και ποιοι κρύβονται πίσω από μεγάλα και ανέξοδα λόγια».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button