home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Ναύπλιο και Επίδαυρος ζητούν νέο καταφύγιο για τα αδέσποτα με το πρόγραμμα «Άργος»

Δημιουργήθηκε Διαδημοτικός Σύνδεσμος Περίθαλψης Αδέσποτων ζώων συντροφιάς Ναυπλίου – Επιδαύρου - Κατατέθηκε πρόταση χρηματοδότησης ύψους 787.755 ευρώ

Στις 31 Μάιου υπεβλήθη από τον «Διαδημοτικό Σύνδεσμό Περίθαλψης Αδέσποτων ζώων συντροφιάς ΝαυπλίουΕπιδαύρου» δια του Δήμου Ναυπλιέων πρόταση χρηματοδότησης ύψους 787.755 ευρώ στο Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκατάστασης καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς – Εξοπλισμός για την υλοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του άρθρου 10 του Ν. 4830/2021 (Ά 169) «Νέο πλαίσιο για την ευζωία ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «Άργος» και λοιπές διατάξεις.

Με αυτόν τον τρόπο οι δύο δήμοι θα αποκτήσουν ένα κοινό καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στα όρια του δήμου Επιδαύρου, με στόχο την καλύτερη διαχείριση του προβλήματος.

Διαδημοτικός Σύνδεσμός Περίθαλψης Αδέσποτων

Ο «Διαδημοτικός Σύνδεσμός Περίθαλψης Αδέσποτων ζώων συντροφιάς Ναυπλίου – Επιδαύρου» συγκροτήθηκε από τους Δήμους Ναυπλιέων και Επιδαύρου προκειμένου να υπηρετήσει για λογαριασμό των δύο Δήμων τις πολιτικές προστασίας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που απετέλεσε ισχυρή πολιτική τους βούληση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος κατατέθηκε η πράξη με τίτλο «Κατασκευή – Εγκατάσταση καταφυγίου αδέσποτων ζώων» από το σύνδεσμο με δικαιούχο τον Δήμο Ναυπλιέων ο οποίος διαθέτει και την σχετική επιχειρησιακή και οργανωτική επάρκεια υλοποίησης σχετικών έργων.

Ο «Διαδημοτικός Σύνδεσμός Περίθαλψης Αδέσποτων ζώων συντροφιάς Ναυπλίου – Επιδαύρου» συμβλήθηκε με τον Δήμο Ναυπλιέων με Προγραμματική Σύμβαση ώστε να καταστεί δικαιούχος αναγνώρισης από το Πρόγραμμα και για την υλοποίηση του.

Καταφύγιο αδέσποτων δήμοι Επιδαύρου Ναυπλιέων

Τι προβλέπει η πρόταση των δύο δήμων

Η πρόταση του συνδέσμου των δυο Δήμων προβλέπει την δημιουργία καταφυγίου σε θέση και ακίνητο που προσέφερε το Δασαρχείο Ναυπλίου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Επιδαύρου το οποίο θα έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 75 αδέσποτων ζώων. Η υπό δημιουργία δομή περιλαμβάνει υποστηρικτικές εγκαταστάσεις (Ιατρείο, Γραφεία Διοίκησης κλπ) την οριοθέτηση και περίφραξη του χώρου και βεβαίως την εγκατάσταση των κλωβών των ζώων. Η ανωτέρω εγκατάσταση είναι προϋπολογισμού 818.400,00 ευρώ.

Πέρα του κυρίως έργου που αφορά την κατασκευή και λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων όπως παραπάνω περιγράψαμε, στο Αίτημα Χρηματοδότησης συμπεριλήφθηκε και ποσό 21.894,00 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού καταγραφής και βάσης δεδομένων των αδέσποτων ζώων και αναλώσιμου υλικού για την περισυλλογή και φροντίδα τους. Επίσης, ποσό 21.861,00 ευρώ θα αφορά την παροχή κτηνιατρικών πράξεων για την στείρωση και τον εμβολιασμό αδέσποτων ζώων και πέρα εκείνων που θα φιλοξενούνται στο καταφύγιο.

Τα επόμενα βήματα

Στο ανωτέρω πρόγραμμα ο Δήμος Ναυπλιέων αν παραστεί ανάγκη έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει μέχρι του ποσού των 74.400,00 ευρώ.

Σύντομα αναμένεται η ένταξη της πράξης στο πρόγραμμα που υπεβλήθη και η αμέσως μετά δημοπράτηση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων των Δήμων Ναυπλιέων και Επιδαύρου.

«Θεωρούμε ότι με την πρωτοβουλία μας στο τομέα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εκπληρώνουμε μια βασική επιθυμία και προτεραιότητα μας όπως κάθε σύγχρονος Δήμος», σημειώνει ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Χρόνης: Δεν είναι η ολοκληρωμένη λύση του προβλήματος

Ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης σχολίασε την παραπάνω εξέλιξη επισημαίνοντας πως αυτή «δεν είναι η ολοκληρωμένη λύση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα».

«Είναι ως η αρχή για μια πιο σωστή διαχείριση με τη συμμετοχή όλων μας», πρόσθεσε δίνοντας το έναυσμα για τη συνέχεια.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button