home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: 30ετής μίσθωση μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού για το «μαυσωλείο»της Αρβανιτιάς

Έτοιμη από την ΕΤΑΔ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους όρους του διαγωνισμού
Κτήριο Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο (4)

Την 30ετή μίσθωση του κτιρίου-μαυσωλείο της Αρβανιτιάς προβλέπει ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός τον οποίο προκήρυξε ήδη η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., ενώ έτοιμη είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-publicrealestate.gr, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τη διαγωνιστική διαδικασία και να προμηθευτούν τους Γενικούς και Ειδικούς όρους της.

Το τριώροφο κτίριο του Τουριστικού Περιπτέρου στην πανέμορφη παραλία του Δήμου στέκει χρόνια στοιχειωμένο, μειώνοντας την τουριστική εικόνα της περιοχής, παρόλο που βρίσκεται σε προνομιακή θέση με εντυπωσιακή θέα προς τη θάλασσα και τον επιβλητικό βράχο της Ακροναυπλίας.

Κτήριο Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο (3)
Φωτό: Αρχείο

Έχει 573,28 τ.μ. δομημένη επιφάνεια, ημιυπαίθριους χώρους 423,17 τ.μ., εξώστες 117,97 τ.μ. και αίθριο 47,96 τ.μ. και η τιμή εκκίνησης που έχει οριστεί ανέρχεται στα 30.000 ευρώ ετησίως για 30 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης 10 χρόνων και με εγγύηση συμμετοχής τα 10.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουντον Φάκελο Δικαιολογητικών στα γραφεία της ΕΤΑΔ Α.Ε., Βουλής 7 στο Σύνταγμα έως την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 2 το μεσημέρι, ενώ η ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τους Γενικούς Όρους Διαγωνισμών εκμίσθωσης ακινήτων της ΕΤΑΔ Α.Ε.

Το ερειπωμένο κτίριο της Αρβανιτιάς
Φωτό: Αρχείο

Σε δήλωσή του για το θέμα ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος τόνισε «Ας είμαστε αισιόδοξοι. Ας ευχηθούμε η δημοπρασία να φέρει ως αποτέλεσμα έναν σοβαρό ανάδοχο με επενδυτική ικανότητα».

Το πάγιο αίτημα του Ναυπλιακού λαού για να εκλείψει η θλιβερή εικόνα του συγκεκριμένου κτιρίου στην Αρβανιτιά φαίνεται πως μπαίνει σε ένα δρόμο και μένει να δούμε κατά πόσον θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι που θα πλειοδοτήσουν για τη μίσθωσή του.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis