home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΑυτοδιοίκησηFeatured

Πελοπόννησος: Τρένο ακούει και τρένο δεν βλέπει

Οριστικές αποφάσεις σήμερα για τη γραμμή Κόρινθος-Ναύπλιο

Τρένο ακούει και τρένο δεν βλέπει η Πελοπόννησος, καθώς συζητήσεις επί συζητήσεων γίνονται επί μακρόν, με το θέμα να μοιάζει να έχει κολλήσει στις διαδικασίες στα ευρωπαϊκά γραφεία.

Σήμερα, Τρίτη 31 Μαΐου, στις 10 το πρωί σε νέα συνάντηση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να παρθούν οριστικές αποφάσεις για την επαναλειτουργία αρχικά της γραμμής Κόρινθος-Ναύπλιο.

Στη συνάντηση με τα στελέχη του υπουργείου και της διοίκησης του ΟΣΕ θα τεθεί εκ νέου και το θέμα της επανενεργοποίησης του μετρικού δικτύου μέχρι την Καλαμάτα, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των Πελοποννησίων.

Τρενομοντελισμός με τον παλιό σταθμό του Ναυπλίου
Φωτό: Αρχείο

Να υπενθυμίσουμε ότι σε ανάλογη συνάντηση στις 10 Μαΐου του περιφερειάρχη με το γενικό γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα είχε συζητηθεί εκτενώς η διαδικασία που εξελίσσεται, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο και τονίστηκε πως για την καθυστέρηση του ζητήματος ευθύνονται ακριβώς αυτές οι διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μένει να δούμε ποια εξέλιξη θα έχουν οι σημερινές συζητήσεις για το τρένο στην Πελοπόννησο και πότε αυτό θα αρχίζει να σφυρίζει σε Άργος και Ναύπλιο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button