home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΠολιτικήΛακωνία

Στη μάχη του σταυρού ο Πιερρακάκης – Υποψήφιος στη Λακωνία;

Κάθε λίγο και λιγάκι στην Πελοπόννησο ο Κροκεάτης κορυφαίος υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στη μάχη του σταυρού στη Λακωνία ρίχνεται ο Κυριάκος Πιερρακάκης, πυκνώνοντας τις επισκέψεις του στην Πελοπόννησο. Ο Κροκεάτης κορυφαίος υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως δείχνουν οι κινήσεις του, φαίνεται ότι εκτιμά πως αντιμετωπίζει πρόβλημα αν θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών, αφού εκεί η μάχη είναι ιδιαίτερα σκληρή και ενδεχομένως θα κινδυνέψει να μην εκλεγεί.

Παράλληλα, τα σενάρια και δημοσιεύματα που τον θέλουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ελέγχονται ως ανακριβή, μιας και είναι πολλοί οι εξωκοινοβουλευτικοί που περιμένουν στη σειρά με παλιά κυρίως στελέχη που δεν μπορεί να τους αρνηθεί τη θέση αυτή ο Κ. Μητσοτάκης, πέραν του ότι όπως συνηθίζεται μπαίνουν στη λίστα και προσωπικότητες, καλλιτέχνες κλπ.

Οπότε δεν περισσεύει εκλόγιμη θέση για το νυν υπουργό.

Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Πιερρακάκης / ΦΩΤΟ fb Kyriakos Pierrakakis

Λάκωνας ο Πιερρακάκης

Η καταγωγή του Πιερρακάκη από τη Λακωνία, φαίνεται να του δίνει λύση στην παραμονή του στην πολιτική. Γεννήθηκε μεν το 1983 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Κάτω Πατήσια, όμως κατάγεται από την Αρεόπολη και τις Κροκεές. Ο σημερινός υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχει θητεύσει σε σημαντικά πόστα και στο παρελθόν. Είχε υπηρετήσει ως σύμβουλος της Άννας Διαμαντοπούλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και ήταν Διευθυντής Ερευνών του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού ερευνών «διαΝΕΟσις».

Η Πολιτική του σταδιοδρομία είχε ξεκινήσει από την κεντροαριστερά. Το 2012, στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είχε εκλεγεί μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, κατακτώντας την έκτη θέση με 42.814 ψήφους. Κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ υπήρξε μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ως επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου. Στη συνέχεια, η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τον έφερε κοντά στη ΝΔ και αρκετούς μήνες πριν από τις εκλογές ανέλαβε τη δημιουργία ενός σχεδίου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας, για να οριστεί στη συνέχεια υπουργός από τον Μητσοτάκη.
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρότι έχοντας διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όσο πλησιάζουν οι εκλογές αναζητεί τον τρόπο που θα παραμείνει και μετεκλογικά στην πολιτική και σύμφωνα με πληροφορίες η υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία στη Λακωνία, μοιάζει γι΄ αυτόν μονόδρομος.

Κάθε λίγο και λιγάκι στην Πελοπόννησο

Τον τελευταίο καιρό ο Κροκεάτης κορυφαίος υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει πυκνώσει τις επισκέψεις του και τις επαφές του στην Πελοπόννησο. Κάθε λίγο και λιγάκι αφήνει την Αθήνα και κατεβαίνει στην Πελοπόννησο με κάθε ευκαιρία, ενώ τα σενάρια της υποψηφιότητάς του με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία δίνουν και παίρνουν, κάτι βέβαια που δεν βλέπουν με καλό μάτι οι πολιτευτές και οι νυν βουλευτές του νομού, όμως η «μπογιά» του Πιερρακάκη δείχνει να περνάει και αυξάνονται οι συμπάθειες στην περιοχή.
Ο ίδιος επίσης με κάθε ευκαιρία θυμίζει τη Μανιάτικη καταγωγή του, περιγράφοντας τις αναμνήσεις του από τα παιδικά του καλοκαίρια στο Λιμένι και τις γειτονικές παραλίες, τα ουζερί στο Γύθειο, τα γραφικά σοκάκια της Αρεόπολης, τις αναβάσεις στον Ταΰγετο και τις ιστορίες που του εξιστορούσε ο Μανιάτης παππούς του, όταν ήταν μικρός, όπως έλεγε σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό «Athens Voice»:

«Η Λακωνία των παιδικών μου χρόνων, σήμερα, είναι η Λακωνία των διακοπών των παιδιών μου», είχε πει στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο Λάκωνας υπουργός.

Κυριάκος Πιερρακάκης Πάσχα στις Κροκεές
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης το Πάσχα στις Κροκεές / ΦΩΤΟ fb Kyriakos Pierrakakis

Εντωμεταξύ, κατά τις συχνές παρουσίες του στην Πελοπόννησο επιδιώκει να έχει επαφές με πολύ κόσμο, αλλά και με κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Οι συνεχείς επαφές του στην Πελοπόννησο γίνονται τις περισσότερες φορές με αφορμή το κυβερνητικό του πόστο, όπως η παρουσία του στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, και η βόλτα στα σοκάκια της πόλης που ακολούθησε, το Πάσχα στον τόπο καταγωγής του, όπου θυμήθηκε τον Νικηφόρο Βρεττάκο που είχε γεννηθεί στις Κροκεές Λακωνίας, και η πιο προχθεσινή παρουσία του στην Τρίπολη, που του έδωσε την ευκαιρία να πυκνώσει ακόμα περισσότερο τις προσωπικές του επαφές, έχοντας στην άκρη του μυαλού του τις απαραίτητες στηρίξεις που θα χρειαστεί για να είναι υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Κυριάκος Πιερρακάκης στο Ναύπλιο
O Κυριάκος Πιερρακάκης κάνει βόλτα στο Ναύπλιο / ΦΩΤΟ fb Kyriakos Pierrakakis

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όπως λένε έμπειροι περί των πολιτικών στην Πελοπόννησο, το επόμενο διάστημα θα πυκνώσει ακόμα περισσότερο την παρουσία του προκειμένου να στρώσει το έδαφος και να είναι έτοιμος να ριχτεί στη μάχη του σταυρού, όταν προκηρυχθούν Εθνικές εκλογές, εφόσον τελικά θα συμπεριληφθεί ως υποψήφιος στη Λακωνία. Έτσι, ο κορυφαίος υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχίσει με κάθε ευκαιρία να βρίσκεται κάθε λίγο και λιγάκι στην περιοχή, ώστε να είναι έτοιμος για την εκλογική μάχη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button