home design 800x400
home design 1170Χ320

Ψηφιακή διακυβέρνηση και ελληνική οικονομία με τον Κυριάκο Πιερρακάκη στην Τρίπολη

Σύσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης με Νίκα και Τζιούμη – Συζήτηση για την επίδραση του ψηφιακού μετασχηματισμού στην οικονομία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Πιερρακάκης Τρίπολη (6)

Στην Πελοπόννησο βρέθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετείχε σε σύσκεψη με τον υπουργό που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην οποία μετείχαν τόσο πολιτικά στελέχη, όσο και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγινε ενημέρωση τόσο για τα αξιοσημείωτα πεπραγμένα που έχει να επιδείξει η περιφερειακή Αρχή στον ψηφιακό τομέα, όσο και για τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων.

Η εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Η παρουσία του υπουργού στην Τρίπολη γίνεται με αφορμή εκδήλωση με θέμα “Η ψηφιακή διακυβέρνηση και η ελληνική οικονομία”, την οποία διοργανώνει στην αρκαδική πρωτεύουσα -στο αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου– το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πα.Πελ., το μεταπτυχιακό στην οργάνωση και στη διοίκηση του αγροδιατροφικού τομέα και το Jean Monnet Module στην επιχειρηματικότητα και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Στην εκδήλωση, στην οποία χαιρέτισαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής, έγιναν παρεμβάσεις από τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον πρόεδρο του ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) Παναγιώτη Λιαργκόβα, καθηγητή στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

«Είναι χαρά μου να επιστρέφω σε πανεπιστημιακές αίθουσες. Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συζητήσαμε για την επίδραση του ψηφιακού μετασχηματισμού στην οικονομία και τις προοπτικές που δημιουργεί στους νέους ώστε να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους στη χώρα», έγραψε ο υφυπουργός στα social media.

Τζιούμης: «Προχωράμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Τρίπολης

Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη υποδέχθηκε, στο Δημαρχείο της πόλης, το μεσημέρι της Πέμπτης (26/5/2022), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στο σχεδιασμό για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Τρίπολης, κάτι που αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

Ειδικότερα, προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Τρίπολης έχει υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης ύψους 990.000€ με τίτλο «Εφαρμογές Έξυπνης Πόλης (Smartcity)», στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Η πρόταση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • e-Tripoli πύλη ψηφιακής αμφίδρομης ενημέρωσης και επικοινωνίας, Ολοκληρωμένης και Απομακρυσμένες Ψηφιακές Εξυπηρέτησης Δημότη και Επιχειρήσεων,
  • Εφαρμογές ψηφιακής προβολής, ανάδειξης και προώθησης πολιτιστικού τουριστικού αποθέματος και προώθησης της τοπικής οικονομίας,
  • Ψηφιακές εφαρμογές διαχείρισης κυκλοφορίας και στάθμευσης,
  • Διαχείριση κλειστών και ανοιχτών χώρων αθλητισμού και πολιτισμού,
  • Έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών και σχολικών κτιρίων,
  • Έξυπνη διαχείριση ζώων συντροφιάς σε τοπικό επίπεδο (δεσποζόμενων και αδέσποτων), Ανάπτυξη ψηφιακού διδύμου (digital twin) πόλης και
  • Ολοκληρωμένη υποδομής προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, σημείωσε: «Υποδεχθήκαμε στο Δημαρχείο τον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος έχει ήδη αφήσει ένα ισχυρά θετικό αποτύπωμα στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης στη χώρα.

Πιερρακάκης Τρίπολη (5)

Παρουσιάσαμε στον Υπουργό το ολοκληρωμένο σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Τρίπολης.

Στον Δήμο Τρίπολης στοχεύουμε στη διαρκή βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της καθημερινότητας τους, μέσα από την ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου μας.

Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές για να βοηθήσουμε την τοπική οικονομία και τους δημότες μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ και πρώην Υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο Υπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε επαφές και με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννη Μαλτέζου.

Πιερρακάκης Τρίπολη (1)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis