home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΡεπορτάζFeatured

Ναύπλιο: Κίνδυνος το Δικαστικό Μέγαρο – Έπεσαν σοβάδες δυο μέρες μετά την επίσκεψη Τσιάρα

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς την ώρα που έπεφταν οι πέτρες στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται απέναντι από τον ΟΤΕ - Το κάλυψαν άρον άρον με κορδέλες μαζί με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Πριν καλά καλά κοπάσει ο απόηχος από την επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στο Ναύπλιο, όπου και υποσχέθηκε την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Δικαστικό Μέγαρο κτηριακά και στον περιβάλλοντα χώρο, παρουσιάστηκε σοβαρό θέμα τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 28 Μαΐου με πτώση σοβάδων στο πεζοδρόμιο, από την πλευρά του ΟΤΕ.

Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε κάποιος ανυποψίαστος περαστικός ώστε να προκληθεί τραυματισμός του.

Οι αρμόδιοι έσπευσαν άρον άρον στο σημείο και τοποθέτησαν κορδέλα, κλείνοντας για τους περαστικούς το επικίνδυνο πέρασμα, παρότι υπάρχουν ακόμα παρκαρισμένα αυτοκίνητα παράπλευρα του πεζοδρομίου.

Σκουπιδοτενεκέδες, κηδειόχαρτα και ένα κτήριο σε μαύρα χάλια

Η πρώτη εικόνα που αντίκρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μόλις έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου ήταν οι σκουπιδοτενεκέδες και τα κηδειόχαρτα μπροστά από το μαρμάρινο μνημείο Νικηταρά και πνιγμένες τις προτομές των Αναστάσιου Πολυζωίδη και Γεωργίου Τερτσέτη από παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Είχε προηγηθεί το δημοσίευμα του εντύπου ΑΝΑΓΝΏΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ με την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει το εμβληματικό κτήριο που στεγάζει τη Θέμιδα στο Ναύπλιο, που κινητοποίησε τον κο Τσιάρα να πάρει το υπουργικό αυτοκίνητο και να πάει επιτόπου να δει με τα μάτια του τί συμβαίνει.

Τι θα γίνει με Πλατεία και Κτήριο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχοντας πληροφορηθεί όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στα δικαστήρια Ναυπλίου και τον περιβάλλοντα χώρο στάθηκε ειδικά στην επίλυση των προβλημάτων αυτών έχοντας μάλιστα μαζί του και το Πρόεδρο του ΚΤ. ΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε) Τιμολέωντα Κατσίπο καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Θανάση Γιάνναρη.

Όπως δήλωσε ο υπουργός έχοντας ήδη δει την όμορφη και γραφική πλατεία να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ, θα παραχωρηθεί στον Δήμο Ναυπλιέων με τη μόνη προϋπόθεση ότι σε περίπτωση που υπάρξουν παρεμβάσεις σε αυτήν να συνάδουν με το ύφος του κτιρίου. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι επείγουσες ανάγκες εργασιών του Δικαστικού Μεγάρου θα προχωρήσουν άμεσα, μετά από αυτοψία που θα γίνει στο άμεσο μέλλον από στελέχη της ΚΤΥΠ, ενώ στο εγγύς μέλλον θα γίνει μελέτη για την συνολική αναβάθμιση, ανακαίνιση και συντήρηση του Μεγάρου.

Τα κτηριακά προβλήματα του εμβληματικού Δικαστικού Μεγάρου Ναυπλίου έχει αναδείξει επανειλημμένα το anagnostis.org ενώ δεκάδες είναι τα δημοσιεύματα και για το αίσχος της πλατείας με τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, παρότι ο δήμος κατά καιρούς έχει παραχωρήσει θέσεις στάθμευσης σε δικαστικούς στους γύρω δρόμους εις βάρος των υπολοίπων οδηγών αυτοκινήτων που δεν βρίσκουν που να σταθμεύσουν στην πόλη.

Επιτακτική η ανάγκη άμεσης έναρξης των εργασιών

Πλέον γίνεται ολοένα και επιτακτικότερο οι εργασίες για τη συντήρηση του κτηρίου να ξεκινήσουν όσο το δυνατό πιο άμεσα, καθώς η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ιστορικό Μέγαρο της θέμιδος δεν είναι καθόλου καλή και εγκυμονεί κινδύνους για τους περαστικούς, τους δικηγόρους, τους δικαστές, τους εργαζόμενους, τους ενάγοντες και τους επισκέπτες.

Μένει να δούμε αν η πτώση σοβάδων δυο μέρες μετά την επίσκεψη Τσιάρα θα επισπεύσει τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να διασφαλιστεί σύντομα η ασφάλεια όλων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button