home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτικήFeaturedFirst Featured

Αργολίδα: Ξέχασαν τις αποζημιώσεις για τη φωτιά σε Γκάτζια και Αραχναίο

Ακόμα οι πληγέντες δεν έχουν δει αποζημιώσεις στους λογαριασμούς τους - Ερώτηση Ανδριανού σε Γεωργαντά και Βορίδη.

Η φωτιά που έπληξε το περασμένο καλοκαίρι την Αργολίδα και συγκεκριμένα τις περιοχές Γκάτζια και Αραχναίο στην Αργολίδα, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο ελαιοπαραγωγών και στο ζωικό κεφάλαιο κτηνοτρόφων, αλλά και κατέστρεψε βοσκοτόπους. Ωστόσο ακόμα οι πληγέντες δεν έχουν δει αποζημιώσεις στους λογαριασμούς τους.

Ως εκ τούτου συνεχίζουν να βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση καθώς απώλεσαν τις πηγές του εισοδήματός τους.

Η ερώτηση Ανδριανού

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη με θέμα την αποζημίωση των πληγέντων από την περσινή πυρκαγιά στη Γκάτζια και το Αραχναίο.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η πυρκαγιά που έπληξε το περασμένο καλοκαίρι τη Γκάτζια και περιοχή του Αραχναίου στην Αργολίδα, όπως έχω ενημερώσει αρμοδίως και μετά τις σχετικές επιτόπου επισκέψεις που είχα κάνει ο ίδιος αλλά και μετά από τη συνάντηση που είχα στην πλατεία της Γκάτζιας με πληγέντες, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο ελαιοπαραγωγών και στο ζωικό κεφάλαιο κτηνοτρόφων, αλλά και κατέστρεψε βοσκοτόπους. Επομένως, όπως έχω τονίσει, καθίσταται επιτακτική η χωρίς άλλες καθυστερήσεις αποζημίωση των πληγέντων δικαιούχων που βρέθηκαν, και συνεχίζουν να βρίσκονται, σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση καθώς απώλεσαν τις πηγές του εισοδήματός τους.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

  1. Ποια είναι η πορεία της αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών από την πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού σε Γκάτζια και Αραχναίο, και ποιο το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των σχετικών καταβολών»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button