home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Ασθενής με λέπρα στην Πελοπόννησο

Το κρούσμα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν»

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Ασθενής με λέπρα στην Πελοπόννησο
Αττικό Νοσοκομείο Αθήνα (1)

Κρούσμα λέπρας εμφανίστηκε στην Πελοπόννησο και ήδη έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν».  Το απίστευτο περιστατικό επιβεβαίωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του νοσοκομείου, Σπύρος Πουρνάρας, σημειώνοντας ότι  πρόκειται για άτομο που «είναι από την Πελοπόννησο».

Όπως ανέφερε ο κος Πουρνάρας ο οποίος μίλησε το πρωί της Κυριακής στο Open TV «Είχαμε βρει και πρόπερσι τέτοιο κρούσμα. Είμαστε σε επαγρύπνηση για να μην διασπαστούν».

Με τον όρο λέπρα, ή αλλιώς νόσος του Χάνσεν, εννοείται χρόνια λοιμώδης ασθένεια του ανθρώπου, που προκαλείται από τα μυκοβακτήρια Mycobacterium leprae και Mycobacterium lepromatosis, όπως αναφέρει η wikipedia.

Το μυκοβακτήριο της λέπρας ανακαλύφθηκε το 1873 από το Νορβηγό γιατρό Γκέρχαρντ Αρμάουερ Χάνσεν και αναγνωρίστηκε από τον Άλμπερτ Νάισερ. Ως τότε πολλοί νόμιζαν ότι ήταν κληρονομική.Ο Χάνσεν συμπέρανε τη μολυσματικότητά της και έδειξε ότι ήταν δυνατόν να ελεγχθεί κάπως, αν οι πάσχοντες απομονώνονταν. Η λέπρα αναφέρεται συχνά κατ’ ευφημισμόν ως νόσος του Χάνσεν. Η λέπρα παραμορφώνει τα άτομα που πάσχουν αλλοιώνοντας το δέρμα τους, ενώ παρουσιάζονται και εξογκώματα. Επίσης μπορεί να απονεκρώσει τα νεύρα του δέρματος με αποτέλεσμα ο ασθενής να μη νιώθει τίποτα στα σημεία αυτά. Η λέπρα μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα κάθε ηλικίας κυρίως μεγαλύτερα των 3 ετών. Παρόλο που είναι πολύ παλιά ασθένεια ακόμα και στις μέρες μας ένας μεγάλος αριθμός ατόμων νοσεί από αυτή κυρίως σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής και χώρες της Νότιας Αμερικής. Υπολογίζεται ότι καθημερινά νοσούν περίπου 1000 άτομα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis